Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Операцията невъзможна
Иван Иванов - 23 Юни 2008
В България няма обръчи от фирми около партии, има обръчи от

Вече месеци наред се говори за провеждане на операция „чисти ръце” в българската политика. Показват се имоти, чуват се призиви за проверки, отправят се обвинения и дори заплахи. Властта, твърдят икономисти, политолози, социолози, опозиционни политици, е свързана с мафията. Почти всеки ден журналисти пишат за прословутите обръчи от фирми около партиите.

Възможно ли е обаче да се осъществи подобна операция в България? Реторичен, дори смешен въпрос. Разбира се, че не.

Защо?

Защото няма кой да я извърши. Защото у нас няма обръчи от фирми около партии или, ако има, това е съвсем незначително вторично явление. В България, нека обърна внимание, има обръчи от партии около фирми. А тези фирми, както, надявам се, всички знаят, са собственост на бившата комунистическа номенклатура и нейния отряд за бързо и изключително ефикасно реагиране – държавна сигурност. Около тези фирми има и здрави обръчи от мутри, полицаи, следователи, прокурори, съдии.

Колко партии, коалиции, политици се появиха и изчезнаха за двадесет години „демокрация”. Спомня ли си някой за БББ, ГОР, БСДП и т.н. и т.н.? Партиите минават и заминават. Фирмите остават. Политическите актьори изиграват определената им роля (естествено срещу заплащане) и освирквани си отиват. Кукловодите поръчват нов спектакъл. Една и съща пиеса, едни и същи сценаристи и режисьори, различни артисти.

Уважаеми читатели, кукловодите в България не желаят да променят системата. За тях тя я толкова съвършена и доходоносна. Допустима е само промяна в куклите.

А може би не съм прав? Може би у нас има само обръчи от фирми около партии? Може би при идването на някаква нова и принципно различна партия нещата ще се оправят и операцията „чисти ръце” най после ще се проведе?

Имате думата.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

....
25 Jun, 2008 | 21:13

navremeto poznavah edin IVAN IVANOV vav BURGAS mislia 4e e sastiat,.... BRAVO IVANE!!! edin da go napishe to4no.

Тъмно син
25 Jun, 2008 | 20:18

Волгу и Емчо - и се питаме защо България е токава. Ало, Селски Каскичански, шут и вън, а за Емчо - много си гнусен да се занимавам с теб.

vulgar
25 Jun, 2008 | 16:57

Емо, защо ми лъхаш на обратен?.. Хем да ви ******,хем да сме ви роби?Лично АЗ,бих ви ПРЕЧУКАЛ...ама сте хитри ******-пазите паричките повече от честта си...нали с нея ги натрупахте,4ИФУТИ НЕДНИ!!!

емил кало
25 Jun, 2008 | 07:02

вулгари,синилки и мангали,ВРЕМЕ е да проумеете НАШЕТО ГОСПОДСТВО!!! нали знаете:"Двама се карат-евреинът пичели". НИЕ вече няма да се крием в държавна сигурност,а открито ще заявим себе си по всички възможни върхове на демократичната НИ държава!...Телевизии,вестници,министерства-НИЕ сме собствениците и НИЕ определяме правилата. Засега ви даваме възможност да лаете инкогнито,но и това ще е до време...

vulgar
25 Jun, 2008 | 06:28

синия,пий един костоф от мене,ама да не се напиеш - то е голям,Много голям РОМ

Господин Гюров
24 Jun, 2008 | 19:25

Казал го е Алеко за маскарите, обаче се отнася не само до политиците - 99% от народа сме маскари. Затова и политиците няма как да са други - никой няма да избере хора от останалия 1% немаскари на власт. А и те обикновено не искат да се кандидатират.

gerryqu
24 Jun, 2008 | 15:36

Още Алеко го е казал - всичките са маскари!!!

Тъмно син
24 Jun, 2008 | 11:37

Тук съм напълно съгласен, Волго.

vulgar
24 Jun, 2008 | 08:28

да,операцията е невъзможна...затова сега сме свидетели на ЕПИЛАЦИЯ,ама съм чувал,че мно-ого ги боляло бе...горките - то скубане,то дийп синила...гримове. Ама ние сме толкоз прости,че както и да се докарат,все същите ще ни се струват. Не разбираме от красота и демокрация,а от мангизи - ептен

Джина
23 Jun, 2008 | 20:05

Знаете ли ,че в Кърджали служебното лице ,което сключва граждански бракове има физиномия на циганка и говори на развален български език. Позор!

Fatih Terim
23 Jun, 2008 | 13:41

Да се говори за това, че имаме обръчи и имоти е провокация на такива като Атака и ДСБ, така че стига вече с тази изтъркана плоча - измислете нещо по оригинално. Нека направят ревизията за която говореше Костов и ще му лъснат на него обръчите.

дсб
23 Jun, 2008 | 13:28

Има само една истинска и непокварена партия в България и тя е само една - ДСБ на Иван Костов - така че не съм съгласен. ДСБ на Иван Костов не е в този кюп и не я бъркайте с другите.

Eвгени
23 Jun, 2008 | 00:57

Точно казано. Така е. Никакви промени. Само политически и журналистически глупости.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.