Факти, Анализи, Коментари
   11 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Учени откриха акула с две глави
27 Март 2013
Освен две глави екземпляра има също две сърца и два стомаха

Учени от Държавния университет на Мичиган за първи път откриха двуглава акула. За находката съобщават изследователите в списание Journal of Fish Biology. Двуглавата акула е открита на 7 април 2011 г. в Мексиканския залив.

Според изследователите, главната причина, поради която толкова малко хора успяват да намерят двуглави животни е техния кратък живот. Обикновено, тези риби умират скоро след раждането.

В дадения случай на акулата е открита в утробата на възрастен еземпляр. Тя не се е появила на бял свят. След раждането, тя не би имала шанс за оцеляване.

Акулата е доставена в лабораторията на Мичиганския университет, където е проучена подробно. Изследването чрез използване на ядрено-магнитен резонанс показало, че акулата има също две сърца и два стомаха. Според експертите, появата на подобен двуглав екземпляр не е свързано по никакъв начин със замърсяването на водата в Мексиканския залив.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.