Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сингълът на Miriam Bryant “ROCKET” със световна премиера
16 Септември 2017
С привлекателна смесица от налагащо се поп звучене, мелодия и бас, “Rocket” успява да улови силата на гласа на Miriam
Miriam Bryant е едно от най-известните имена на шведската музикална сцена след като успява да достигне 200 милиона преслушвания, пет платинени и мулти-платинени парчета, и милион слушатели на месец в Spotify. Сега тя е готова да запали интереса на по-широк кръг международна публика с издаването на новия си сингъл “Rocket” с участието на Neiked.

С привлекателна смесица от налагащо се поп звучене, мелодия и бас, “Rocket” успява да улови силата на гласа на Miriam. Също така това е песен, която носи характер, за който шведската поп звезда допринася с дръзкия текст на песента, разказващ за напускане на връзка и едно ново начало. Просторна, но и динамична, продукцията на Neiked позволява вокалите на Miriam да се открояват ярко.

„Историята е за този психопат, с когото излизах” – спомня си Miriam. „Опитвах се да скъсам с него от 6 месеца, но така и не го направих. После отидохме в Гърция и написах “Rocket” и две други песни, и след като се прибрах, скъсах с него. Това е песен за раздяла, написана преди раздялата.” 

Той знае ли, че е за него?

„Не знам и не ме интересува! Разбира се, че знае, просто мисля, че не е достатъчно интелигентен, за да разбере, че е за него. Той не се заслушва в текста, единствено харесва факта, че някой е написал песен за него.” 

Нетърпеливи да презаредят батериите си и да предизвикат творческите си умения, Miriam и Neiked се отправят към Крит за една безгрижна ваканция за писане на текстове, с малко повече багаж от лаптоп и слушалки. След 5 дни край басейна, пиейки сангрия, те се връщат с демо версии на “Rocket” и две други парчета.

Интересите на родената в Готенбург Miriam Bryant, с баща англичанин и майка финландка, се пресичат в музикалния спектър. „Емо” годините ѝ са вдъхновени от любовта ѝ към шведската пънк сцена, но тя оценява предимствата на всички жанрове, от Eminem, Frank Sinatra и Pink Floyd през класическите изпълнители Bob Dylan и Neil Young и иконите на поп сцената от 90-те години като Backstreet Boys и Spice Girls.
Естествено, като човек с такива гласови възможности, тя също така оценява таланта на Whitney Houston и Celine Dion, въпреки че „Никога не бих си признала, че съм слушала такива изпълнители.” 

Независимо, че талантът ѝ се показва когато тя е още дете, има години, в които Miriam не вярва, че може изобщо да пее. Дори след като получава увереност, отчасти дължаща се на принудата да пее със сестра си, идеята да бъде професионален музикант все още ѝ се струва като мечта, която не може да постигне. Работата с приятеля й Neiked я вдъхновява, и дебютният ѝ албум “Raised In Rain” „просто се случи”. 
В момента налично само за Скандинавските страни, последното й EP “Bye Bye Blue” връща Miriam в класациите, а по всичко личи, че Miriam Bryant е готова да се изстреля нагоре в класациите и на Великобритания. 


последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.