Факти, Анализи, Коментари
   1 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тотнъм победи Реал Мадрид и премина групите в ШЛ
2 Ноември 2017
Пред пълните трибуни на “Уембли” играчите на Маурисио Почетино изиграха много силен мач и напълно заслужено се поздравиха с успеха
Отборът на Тотнъм постигна впечатляваща победа с 3:1 над европейския клубен шампион Реал Мадрид в среща от група H на Шампионската лига. Пред пълните трибуни на “Уембли” играчите на Маурисио Почетино изиграха много силен мач и напълно заслужено се поздравиха с успеха, който им гарантира място на осминафиналите в турнира. Домакините откриха резултата в 26-ата минута, при която Деле Али се разписа след асистенция на Трипиер. Попадението обаче трябваше да бъде отменено, тъй като преди да подаде към Деле Али, Трипиер беше в положение на засада. До края на полувремето гостите опитаха да стигнат до изравняване, но без успех.

Втората част започна отлично за играчите на Тотнъм, които удвоиха аванса си в 53-ата минута. Попадението отново бе дело на Деле Али, който с изстрел от близо 20 метра вкара втория си гол в мача. Последваха силни минути за Реал, в които обаче „белите“ отново не успяха да стигнат до попадение. За сметка на това в 64-ата минута „шпорите“ вкараха трети гол, този път чрез Кристиан Ериксен, който завърши отлична контра на своя тим. Десет минути преди края Кристиано Роналдо реализира почетното попадение за Кралския клуб за крайното 3:1.

В другия мач от тази група Борусия Дортмунд изненадващо не успя да победи гостуващия Апоел Никозия, завършвайки наравно 1:1. Така в класирането Тотнъм вече е едноличен лидер с актив от 10 точки, следван от Реал на второ място със 7, а Борусия и Апоел са с по 2 пункта.

В друг интересен сблъсък от тази вечер Манчестър Сити се наложи с 4:2 при гостуването си на Наполи от група F. Николас Отаменди (34), Джон Стоунс (48), Серхио Агуеро (69) и Рахим Стърлинг (90) се разписаха за успеха на „гражданите“, докато за неаполитанци точни бяха Лоренцо Инсиние (21) и Жоржиньо (62) от дузпа. В другия сблъсък от групата украинският Шахтьор Донецк победи с 3:1 холандския Фейенорд. В подреждането Сити е лидер с 12 точки, като тимът на Пеп Гуардиола вече си осигури място в следващата фаза. Шахтьор е втори с 9 пункта, докато Наполи остава трети с 3 пункта. / БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.