Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
И Борусия Дортмунд победен като домакин
13 Април 2017
Отборът на Монако победи Борусия Дортмунд с 3:2 като гост в първи двубой от четвъртфиналите на Шампионската лига

Отборът на Монако победи Борусия Дортмунд с 3:2 като гост в първи двубой от ¼ финалите на Шампионската лига и направи решителна крачка към предпоследната фаза на турнира. Герой в срещата на стадион „Сигнал Идуна Парк“ стана тийнейджърът Килиан Мбапе, автор на два гола за тима от Княжеството.

 Гостите пропуснаха идеална възможност да поведат в резултата в 16-ата минута, когато бе отсъдена дузпа в тяхна полза. Съдията посочи бялата точка за нарушение на Сократис Папастатопулос срещу Мбапе, а гъркът получи жълт картон. Зад топката застана Фабиньо, който стреля встрани от вратата. Монако все пак успя да поведе три минути по-късно, когато след бърза контраатака на гостите Килиан Мбапе разпечата вратата на Борусия. Телевизионните повторения показаха, че Мбапе е бил в положение на засада, но голът бе зачетен.

 В 30-ата минута Борусия можеше да изравни, но Шинджи Кагава от 6-7 метра не успя да уцели вратата, като това бе най-чистото положение за немците до момента. Пет минути по-късно Монако увеличи преднината си след ефектен автогол на Свен Бендер с глава. До края на полувремето не се случи нищо интересно и гостите се оттеглиха на почивката с комфортна преднина от два гола.

Домакините се върнаха в мача в 57-ата минута с гол на Осман Дембеле, който придаде самочувствие на немците и те заиграха значително по-добре. ¼ преди края на мача обаче Монако пропиляха възможност да дръпнат отново с два гола – Фалкао бе изведен на добра позиция, преодоля Роман Бюрки и стреля незабавно, но извън очертанията на вратата.

Три минути по-късно Монако все пак увеличи предимството си на 3:1, след като 18-годишният Килиан Мбапе овладя топката след грешка в отбраната на Борусия и хладнокръвно я прати в мрежата на Бюрки. Пет минути преди края на редовното време Кагава върна един гол, а резултатът 2:3 се запази до края.

На срещата в Дортмунд присъстваха повече от 65 000 зрители. Двубоят трябваше да се играе миналата вечер, но бе отложен, след като автобусът на Борусия на път към стадиона бе атакуван с три взривни устройства, в резултат на което пострада защитникът Марк Бартра. Испанският бранител бе опериран днес и сподели, че се чувства много по-добре, но според информациите той ще пропусне остатъка от сезона./БГНЕС


последни в Спорт:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.