Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
 Култура    Религия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Приеха патриарх Максим в Правителствена болница
27 Септември 2005

След прекарано тежко вирусно заболяване лекарите се опасяват от усложнения

      Негово светейшество патриарх Максим наистина е приет в болница "Лозенец", обяви за БТА Ловчанският митрополит Гавраил по повод на непотвърдена информация в медиите, че патриарх Максим е приет в лечебното заведение.

      Днес някои от митрополитите ще посетят патриарх Максим в болницата, но първо трябва да получим неговото разрешение, допълни той. Патриарх Максим е приет с висока температура, вероятно след вирусно заболяване, уточни митрополит Гавраил.

      Не мога да потвърдя, нито да отрека подобна информация, коментира директорът на лечебното заведение д-р Любомир Спасов.

      Патриарх Максим е бил приет по спешност в Правителствена болница, съобщи източник от кабинета, цитиран във в. “ 24 часа”.

      Заради това е била отменена днешната му първа среща с министър-председателя Сергей Станишев, както и насроченото за понеделник заседание на Светия синод.

      Максим е бил докаран с тежко вирусно заболяване и постоянна висока температура от 39 градуса, споделиха обаче източници от Светия синод. От там официално отказаха информация какво се случва с патриарха.

      Лекуващите лекари споделили, че се притесняват от усложнения, свързани с диабета, който той има от години.

      Освен това преди дни 90-годишният глава на Българската православна църква паднал в банята си и спукал бедрена кост. В резултат на удара е получил и доста натъртвания.

     

последни в Култура:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.