Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдебни изпълнители продават 34 хотела
19 Януари 2015

Бум на оферти за продажби на хотели, чиито собственици са затънали в дългове, отчитат частните съдия-изпълнители в страната.

В момента на тезгяха са обявени 34 обекта, които си търсят нов собственик, с обща начална цена 27,43 млн. лв. Бройката обаче нараства лавинообразно. В края на декември миналата година на пазара са били предложени 23 комплек­са с борчове. Половин месец по-късно за публична продан вече са обявени още 11 имота. Това е ръст от 48 на сто., пише вестник "Преса".

В началото на кризата повечето продажби бяха на апартаменти и къщи на физически лица, които не можеха да си плащат ипотеките. Бройката на подобни оферти продължава да е най-многобройна (1163 апартамента и 530 къщи). Сега обаче картината се изменя. Хората постепенно стабилизират финансовото си състояние, а вече отражението на кризата е най-видимо при бизнеса.

Справка на изданието за продаваните хотели показа, че офертите започват от 27 680 лв. и стигат до 7,14 млн. лв. Най-евтиното предложение е за хотел тип общежитие в Шабла с обща застроена площ 487 кв. м. От обявата обаче не става ясно с колко стаи и в какво състояние е обектът. В същото време най-скъпата първоначална цена е обявена за четиризвездния комплекс "Рачев Резиденс" в Арбанаси. Обектът е с 39 двойни стаи, 4 тройни стаи, 5 студиа и 2 апартамента. Сред удобствата са детска площадка с множество атракции, басейн, саунa, турска баня, фитнес зала и други, като всичко е разположено на площ от 4800 кв. м. Причината за продажбата е запор заради ипотеки към Българската банка за развитие.

На тезгяха на съдия-изпълнителите е и хотел "Евридика" в Пампорово, който се продава за минимум 3 млн. лв. Тризвездният комплекс е на 4 етажа и разполага с 9 апартамента, 36 двойни и 26 тройни стаи и има възбрана от БАКБ заради договорни ипотеки.

Сред интересните оферти е и цял комплекс с площ 15 000 кв. м в русенското с. Ново село. Срещу 240 000 лв. начална цена се продават жилищна сграда, плувен басейн, дискотека и гора, като хотелът е запориран заради ипотека към Търговска банка "Виктория".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.