Факти, Анализи, Коментари
   20 Юни 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Доц. Ангел Кунчев: Ако ме питате какво следва – отровено казвам, че не знам!
15 Юни 2020
Трудно е да кажа дали ще има нова вълна от коронавирус, коментира главният държавен здравен инспектор
"Ситуацията никак не е лека! Ако ме питате какво следва – отровено казвам, че не знам! Трудно е да кажа дали ще има нова вълна от коронавирус", коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в Пловдив при представянето на данните от епидемиологичното изследване в града, съобщава КРОСС.

Той уточни, че според здравните власти огнищата в Сърница и Доспат са санирани. Отменяме ограничителните мерки и в село Изгрев, защото няма нови случаи там, допълни доц. Кунчев.

"Борим се за едно нещо – да държим инфекцията под контрол, докато чакаме ваксина или ефективен препарат. Начинът е един - дисциплина, дистанция и дезинфекция. Тези мерки вече не бива да бъдат базирани на държавен контрол, а на осъзнато поведение на всеки един гражданин", категоричен бе той, но добави, че за съжаление на това не може да се разчита кой знае колко.

Доц. Кунчев даде пример с мъжа, който се почувствал зле в София и отишъл да се лекува с морски въздух.

"Сега бере душа! Който има кашлица, температура и болки в гърдите – веднага на лекар – спасете близките си, спасете обществото! Изглежда много елементарно, но очевидно не е! Вирусът не е отслабнал!", предупреди главният държавен здравен инспектор.

Ако не се научим да живеем с вируса, ние рискуваме да продължим с мерките, които ще изкарат всички на улицата да крещим: "Искаме си ковид-а, дайте си ни заплатите“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.