Факти, Анализи, Коментари
   20 Юни 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Колодрума" в Пловдив се превърна в полева болница
24 Март 2020
Капацитетът на залата позволява в нея да бъдат разположени 300 легла, индивидуални шкафчета за лични принадлежности и обособен кът за медицинския персонал
За броени часове спортна зала "Колодрума" в Пловдив се превърна във военно-полева болница. Преоборудването е част от учение на 110 логистичен полк - Пловдив и има за цел да повиши способностите за реакция при възникване на по-сериозна криза, свързана с разпространението на коронавируса.

В тренировката участват близо 100 военнослужещи от състава на 110-и логистичен полк. Капацитетът на залата позволява в нея да бъдат разположени 300 легла, индивидуални шкафчета за лични принадлежности и обособен кът за медицинския персонал, съобщиха от информационния център на Министерството на отбраната.

Относно учението командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев заяви:

Като началник на гарнизона и член на оперативния щаб за борба със заплахата мога да кажа, че се извършва учение, подобно на учението, което беше направено в София. Конкретен изпълнител е 110-ти логистичен полк а в стясно взаимодействеие с МО и Държавния резерв. Единствената цел на това учение е подготовка за болница. В слуая се готвим за най-тежкия вариант, но дано не стигаме до него. Няма по-ажно нещо от това да се спазват от това да се спазват преисанията и указанията на Националния оперативен щаб за противодействие на коронавирусната заплаха и от заповедите и разпорежданията на правителството.

Журналисти в зала "Колодрума" не бяха допускани, с изключение на екипа на Военния телевизонен канал.

Припомням, че първата такава тренировка бе проведена в столичната зала Арена "Армеец". Предстоят такива учения и в други градове, уточниха от пресслужбата на военното министерство.

Междувременно от новия Медицински щаб към Здравното министерство обявиха, че в цялата страна има 900 легла за лечение на болни от коронавирус, като за два дни те могат да станат над 2000. Обмисля се и провеждането на по-масови тестове за коронавирус, след като за това трябва да бъде изработен съответният алгоритъм.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.