Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Разбиха канал за незаконен трафик на чужденци
23 Юли 2017
Шестима са задържани и обвинени за нелегален трафик на мигранти, съобщават от Районна прокуратура - Пловдив
Полицейски действия са предприети снощи в рамките на планирана операция срещу незаконния трафик на мигранти през територията на страната. Акцията на полицейските служители е организирана след сигнал за осъществяването на незаконната дейност и е проведена под нюблюднието на Районна прокуратура-Пловдив. Задържани и с повдигнати обвинения са шестима – две жени и четирима мъже, задържани са и 4 автомобила.

Снощи, в района на 132-рия километър на автомагистрала „Тракия“ в посока към София, при разклона за с. Войводиново служители от ОДМВР –Пловдив спрели първоначално три автомобила – „Ауди А8“, „Ауди А3“ и „Мерцедес“, по-късно е спряна и лека кола „Пежо“, с общо деветима български граждани и петима чужденци, по първоначални данни – от сирийски и иракски произход, които трябвало да бъдат транспортирани до София, съобщи директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Атанас Илков. Мигрантите са били транспортирани с първите два автомобила, като водещият „Ауди“ е бил оборудван със светлинна и звукова сигнализация и управляван от 51-годишен от София, който до момента не е известен с противозаконна дейност, поясни Илков и допълни, че полицията работи от около два месеца за разкриването на канала за незаконен трафик.

На шестима от задържаните – четирима мъже и две жени, за една от които / на 37 г. от Хасково/ има данни, че е с водеща роля в схемата за трафик, са повдигнати обвинения за незаконен трафик на чужденци. Наложени са им мерки „задържане за 72 часа“, съобщиха от прокуратурата. В хода на операцията задържаните не са оказали съпротива и до момента съдействат на разследващите. Чуждите граждани ще бъдат предадени на Дирекция „Миграция“.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.