Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Заводът за отпадъци край Шишманци гори четвърти ден
5 Юни 2017
От пожарната не се ангажират със срокове за пълното ликвидиране на пожара
Четвърти ден продължава гасенето на пожара в Шишманци, съобщи Фокус. Противопожарните екипи на място са редуцирани до три. Тъй като количеството на пластмасата в склада е голямо, пожарът продължава да тлее и се облива обилно с вода. На терена остава и водоноска от София.

Площта на пожара е около 6 декара, с размери 300 на 20 метра. Пожарът не се разпространява, но гори в дълбочина. От службата не се ангажират със срокове за пълното ликвидиране на пожара.

Пожарът на територията на завода за преработка на пластмасови отпадъци в село Шишманци е възникнал в 06.24 часа на 2 юни. Незабавно бяха предприети гасителни действия от служители на РД ПБЗН - Пловдив. На помощ бяха изпратени противопожарни автомобили с екипите си и от други области. Най-вероятната причина за възникване на пожара е мълния. Станция на РИОСВ следи денонощно показателите на атмосферния въздух. Няма опасност за населението, тъй като не са отчитани превишения на нормите за замърсяване на въздуха.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.