Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГЕРБ-СДС: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ за правителство!
27 Май 2023
Повод за това решение са изтеклите и разпространени от депутата Радостин Василев записи от НС на ПП
Ден след огласяването на записи от заседания на "Продължаваме промяната", днес от ГЕРБ-СДС обявиха, че замразяват преговорите с ПП-ДБ за правителство с втория мандат. Повод за това решение са изтеклите и разпространени от депутата Радостин Василев записи от заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната", предаде БНР.

Днес говорих с акад. Денков, уведомих първо него, после уведомих и колегите си: Замразяваме преговорите. Всичко си има граници. Не може да се гради демокрация на базата на лъжа. Това каза Мария Габриел на извънреден брифинг на ГЕРБ след свикано по спешност по-рано днес заседание на Изпълнителната комисия на партията.

Дълго мълчах, слушах много, водех се единствено от разума и грижата за държавата. Замразяваме преговорите, всичко си има граници. Моята е, че не мога да приема демокрация да се гради на лъжа, на разклащане устоите на държавността и неспазване на фундаментални принципи на Републиката, заяви Габриел в началото на пресконференцията и добави:

Оставям настрана лъжите по отношение на моята личност - това не е проблемът. Проблемът е, че тук може да става дума за визия и начин на управление, който е в разрез с всички европейски принципи и практики. Според Габриел е неприемливо едно да се говори по време на преговори, а друго - навън. Навън са лъжи! С цялата ми симпатия към стойностните хора в ПП-ДБ смятам, че това е неприемливо и към тях, каза тя.

Второ, неприемливо е дори да има някакво съмнение, че България е параван. България не е параван, а суверенна държава. Ние имаме европейски и атлантически партньори и ние ги ценим, защото знаем, че когато отстояваш позицията си от самото начало, те те уважават. Но решенията се взимат единствено в България. Ние не можем да бъдем фасада за нечисти помисли, жажда за власт и система, подменяща устоите на държавността", посочи Габриел по време на брифинга на ГЕРБ.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.