Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Утре ГЕРБ ще представи кандидат-премиер в парламента
9 Май 2023
Независимо от развитието на преговорите ГЕРБ задължително ще предложи своя състав и структура на правителство
ГЕРБ ще обяви утре пред лидерите на останалите парламентарни сили своя кандидат за премиер с първия проучвателен мандат. Това обяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов. Той се обърна към „ПП – ДБ“ за подкрепа за програмно правителство с кратък управленски хоризонт. Нашият премиер ще е човек, който може да изведе икономиката, индустрията, модернизацията в посока, в която всички ние очакваме. Кой ще влезе в този кабинет от двете партии или от четирите, пак е без значение. Ние нашата жертва я правим, подчерта Борисов.

Той заяви, че ако не срещнат подкрепата на ПП-ДБ ще разчитат на останалите парламентарни групи да споделят отговорността за управлението на страната.  Независимо от развитието на преговорите ГЕРБ задължително ще предложи своя състав и структура на правителство пред президента Румен Радев. Повярвайте ми изборът ни е за точния момент, верния момент за това, което българите очакват. Те очакват да се сложи ред в хаоса, да заработят еврофондовете и ПВУ, очакват процедурите по Шенген, Еврозоната, очакват правосъдната реформа, категоричен бе Борисов.

Правителството ще е на база цели и приоритети. Избори през август, без бюджет, е катастрофа за страната. Не можем да остави и в следващите дни, месеци, хаосът в държавата да продължи. Виждате нечувана инфлация, миграция, обедняване, катастрофи, убийства, грабежи, абсолютно никаква перспектива за България след двете години, посочи Борисов.

Според лидера на ГЕРБ, президентът Румен Радев е абсолютно прав, че страхът и дребните игрички на партиите да се запазят, да вземат в някой град повече кмет, е безотговорно и за подобни хора няма място в политиката. Ние съзнаваме цялата си отговорност, хейтът, който ще се отнесе, подчерта Борисов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.