Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Външният министър: На 4 февруари достигнахме нова ниска точка в отношенията с Македония!
7 Февруари 2023
Те не ни уведомиха за арести на български граждани. Длъжни са да го направят по един куп международни конвенции
Външният министър Николай Милков определи събитията на 4 февруари по отбелязване на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев и случаите със задържани и бити българи на границата, като нова ниска точка в отношенията между София и Скопие. 

"Планираме по отношение на консулските въпроси, правната помощ, да направим едни консултации с тях, на които да изложим нашите претенции, тъй като те не ни уведомиха за арести на български граждани. Длъжни са да го направят по един куп международни конвенции", каза министър Милков на пресконференция в София.

"По отношение на дискриминацията – винаги сме смятали, че тя не е просто консулски въпрос. Дискриминацията е политически въпрос."

След няколко дни Християн Пендиков, секретар на българския клуб "Цар Борис Трети" в Охрид, който беше опериран у нас след жесток побой в Северна Македония, и вчера беше изписан от болница, ще бъде настанен в жилище предоставено от външното ни министерство. Ведомството ще отпусне и сума от пари на семейството му, за да се издържат, докато са в България.

"Към момента те считат, че има заплаха за тях в Северна Македония. Предстои, разбира се, и негова среща с министъра на вътрешните работи Демерджиев, на която да се уточни в каква степен и дали на него му е нужна охрана на наша територия, за да не стане той жертва на провокация", каза министърът.

Милков се надява Пендиков бързо да получи българско гражданство. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.