Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Силен вятър в цялата страна - Враца обяви частично бедствено положение
18 Януари 2023
Материалини щети има нанесени и в София
Червен код за силен вятър е овявен за областите Враца и Монтана. Предупреждението от най-висока степен беше издадено заради скорост на вятъра до 130 километра в час. Oранжев код е обявен за Софийска област Ловеч, Габрово и Велико Търново, както и за Хасково и Кърджали.

Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за територията на града. Подадени са над 50 сигнала за паднали дървета, увредени части от покриви и фасади на сгради, както и за прекъснати електропроводи, счупени витрини и контейнери. На места в кварталите има прекъсване на тока. В четири села няма електрозахранване.

След силния вятър в София има отнесени метални конструкции и паднали дървета и клони. От снощи до 8.30 часа екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на общината са се отзовали на над 30 сигнала. Работа по отстраняване на щетите тази сутрин продължават пет аварийни екипа, съобщи Столичната община.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.