Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Президентът връчи на ПП мандат за съставяне на правителство
1 Юли 2022
Мандът бе приет от кандидата за премиер Асен Василев
В 17.00 часа се проведе процедурата по връчване от президента Румен Радев на първия мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание на най-голямата политическа група в парламента - "Продължаваме промяната".

Президентът Радев посочи, че в изпълнение на Конституцията на Република България и в резултат на вота на недоверие от НС на 22-ри юни връчва на Асен Василев проучвателен мандат за съставяне на правителство.

При получаване на папката от президента с проучвателния мандат Асен Василев каза: "За мен това е една огромна отговорност. Мисля, че всички сме наясно, че при кризите, които България трябва да посрещне, е изключително важно да имаме кабинет. Изключително важно е също така този кабинет да работи в интерес на гражданите, а не в интерес на статуквото и той наистина да отстоява българския интерес и независимостта на нашата държавата, така както и първия кабинет на "Продължаваме промяната" го направи".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.