Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП: Спираме преговорите с ПП!
29 Юни 2022
Ще разговаряме с тях ако предложат друг кандидат за министър-председател и Кирил Петков поеме отговорността за това си поведение
БСП спира преговорите с ПП за съставяне на правителство заради решението за изгонване на руски дипломати. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след продължилото повече от час и половина съвместно заседание на Изпълнителното бюро на партията и парламентарната група.

"Стопираме всякакви преговори с "Продължаваме промяната" за съставяне на ново правителство. Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в българската дипломатическа история. Това е на прага на скъсване на дипломатическите отношения. За нас то е абсолютно неприемливо и по начина, по който е взето и по съдържанието, което се съдържа в това решение".

Решението е взето еднолично от Кирил Петков, каза Нинова. Досега левицата е проявявала толерантност в името на общата цел за промяна на модела на управление, но вече има условие, за да се върне на масата за преговори с "Продължаваме промяната":

"Но, тъй като това е поредното такова решение, ще се върнем на масата за разговори, ако "Продължаваме промяната" предложат друг кандидат за министър-председател и Кирил Петков поеме отговорността за това си поведение досега."

БСП ще предложи изслушване на шефа на ДАНС на закрито заседание на парламента. Настояват президентът Румен Радев да свика заседание на КСНС и намират за притеснително, че той не е запознат  с доклада на службата, въз основа на който е взето решение за изгонването на руските дипломати.

"Изказването му от сутринта е изключително тревожно. Ако президентът не знае, че има такъв доклад на ДАНС, то нещо категорично не е в ред в държавата".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.