Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГЕРБ: Снощи в БНТ Кирил Петков изрече 12 лъжи за 3 минути
18 Юни 2022
Борисов обвини правителството в кражби и корупция и отрече наличието на нова коалиция между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане"
От ГЕРБ упрекнаха премиера Кирил Петков в 12 лъжи, произнесени от него снощи в интервюто му пред Българската национална телевизия (БНТ), предаде БНР.

На откриването на Лятната академия на Жени ГЕРБ в Албена лидерът на партията Бойко Борисов каза, че ще търси разговори с други политически сили за управление на държавата. Той заяви, че разделителните линии в бъдещото управление на страната трябва да бъдат принципите и изрази категоричното си мнение, че правителството на Кирил Петков трябва да бъде свалено.

Борисов обвини правителството в кражби и корупция и отрече наличието на нова коалиция между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

"Кражбите и корупцията в момента са в небивали размери. Само от горивата извън България на всеки литър ви излиза по един лев".

В бъдещото управление ще търси коалиционни партньори, обсъждайки четири основни теми - членството на България в еврозоната, разширяването на Европейския съюз, диференцирането на доставките на газ и етническата и религиозната толерантност.

"Всяка партия, която в своята програма има приемане на еврото, е наш съюзник. Към днешна дата е ясно, че Петков не може да придвижи нищо, свързано със Северна Македония и Албания напред. Всички, които искат да продължат пълното диференциране на доставките на газ, са наши съюзници".

Борисов добави, че всяка партия, която счита Русия за агресор във войната в Украйна, също е техен съюзник.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.