Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Премиерът: Това е братоубийствена война! Ще подкрепим Украйна с хуманитарна и военно-логистична помощ
27 Февруари 2022
Нито един човек в Украйна не трябва да се чувства сам в тази братоубийствена война
Премиерът Кирил Петков направи в извънредно обръщение към нацията:

"Днес искам още по-ясно да изразя острото осъждане на руската агресия върху Украйна. Това е братоубийствена война. В момента от двете страни вече няколко хиляди млади войници са загинали. Едновременно с това има и много цивилни жертви, а и голяма част от цивилното население в Украйна се крие под спирките на метрото и всеки ден очаква да има унищожение на техните домове. Искам да ви уверя, че ние сме направили списък на българите в Киев, които искат да се евакуират. Имаме 140 нови човека, около 30 има в посолството, и чакаме безопасен зелен коридор за изтеглянето им от Киев.

Българското правителство не може да стои със затворени очи, когато виждаме мирни граждани под такъв голям риск в тази братоубийствена война. Толкова е жалко как един лидер някъде седи в безопасност на дългата маса, а заради неговите ужасяващи решения млади войници от двете страни в момента загиват", допълни Петков.

България се присъединява към другите страни в ЕС и НАТО, които ще подкрепят Украйна с хуманитарна помощ и военно-логистична поддръжка.

Хуманитарната помощ ще включва дрехи, обувки, палатки, чаршафи, одеяла.

Нито един човек в Украйна не трябва да се чувства сам в тази братоубийствена война. От утре ще се отвори и сметка в БЧК, където ще се събират средства. Те ще се използват и за бежанците, които идват от Украйна. Хората, които идват от Украйна, трябва да бъдат интегрирани максимално бързо.

Нашите сърца са с хората от Украйна. Призоваваме руското ръководство да се откаже от зловещата дейност, която извършва в момента. Но Путин трябва да знае, че целият свят осъжда неговите действия".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.