Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
НСИ: Безработицата продължава да расте
19 Август 2021
От края на юни започна тенденцията новорегистрираните безработни в цялата страна да са повече от устроените на работа и този тренд продължава
За поредна седмица новорегистрираните безработни в цялата страна продължават да са повече от започналите работа. Това сочат най-новите данни от специализираното наблюдение на пазара на труда заради Covid-19 на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта.

За периода 9 - 15 август в бюрата по труда са записани 4200 души, а устроените на работа са 3490.

От края на юни започна тенденцията новорегистрираните безработни в цялата страна да са повече от устроените на работа, сочат резултатите от наблюдението. Тази тенденция продължава неизменно и до момента.

За последния наблюдаван период - от 9 до 15 август, сред областите с най-много записани в бюрата по труда в сравнение със започналите работа, са Враца, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Хасково, София-столица. Обратната тенденция е в Габрово, Велико Търново, Добрич.

От края на 2020 г. досега, регистрираните безработни в страната са близо 178 000 души, а постъпилите на работа 156 000.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.