Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Парламентът осъди полицейското насилие и поиска от Гешев доклад за действията на прокуратурата
17 Август 2021
Това се случи след тричасово изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков
Парламентът прие декларация, с която осъди полицейското насилие, приложено над протестиращи миналата година, предаде БНР.

Това се случи след тричасово изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. За документа гласуваха единодушно 191 народни представители, без "против" и "въздържал се".

С пълно мнозинство народните представители приеха и решение, че главният прокурор Иван Гешев трябва да представи до 20 август доклад за действията или бездействията на прокуратурата при протестите от миналото лято.

Вносителят на предложението Христо Иванов от Демократична България заяви:

"Става дума за това, че прокуратурата е покривала тези престъпления и си е затваряла очите за тях. Става дума за системен проблем. България е загубила в Европейския съд по правата на човека над 50 дела за неадекватно разследване на полицейско насилие. Това е система. По тази тема България е поставена на специално наблюдения от Европейския съд по правата на човека".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.