Факти, Анализи, Коментари
   19 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кирил Петков: Нямам канадски паспорт в себе си
17 Август 2021
Той и сертификатът ми за гражданство са предадени на канадските власти
Нямам канадски паспорт в себе си. Той и сертификатът ми за гражданство са предадени на канадските власти. Когато видя толкова силна съпротива срещу действията ми като министър, значи наистина съм направил нещо, което е на прав път, преде КРОСС. Неприятно е човек да трябва да се защитава по цял ден, но аз съм още по-мотивиран от тези атаки. Мотивира ме това, че много бих се радвал, ако за нашите деца политиката вече не е мръсна дума. Явно засягаме големи интереси. Това заяви в студиото на „Здравей, България" служебният министър на икономиката Кирил Петков. Аз дори не съм подавал документи за това гражданство. То е придобито от мен заради моите родители. Направил съм всички стъпки по административен път, за да се откажа от него. Според мен и решение 15 от 1995г. на Конституционния съд, „чуждото, освен българско, гражданство на едно лице е въпрос на собствен избор. То не е външно натрапено качество на българския гражданин. Когато той желае да участва в упражняването на властта в България, достатъчно е да се освободи от чуждото си гражданство и да запази само българското, коментира Петков.

Представете си ,че една държава откаже да ви издаде бележка, че сте освободени от тяхно гражданство. Това означава ли, че нашата Конституция трябва да се подчини на акт на чужда държава за нещо толкова важно. Много юристи казаха, че е абсурдно такъв важен въпрос за страната да бъде функция на някакъв административен акт на трета държава, допълни той.

Казусът с гражданството ми започна от „Има такъв народ". После те се координираха с ГЕРБ, а вчера го направиха и с ДПС. Почувствах, че съм си свършил работата добре, щом тези партии се координираха толкова бързо. Вчера беше показателно, когато се проведе гласуване дали да участвам в КСНС. Аз не съм постоянен член на този съвет и трябва да се гласува дали да бъда приет. Имах важен доклад свързан с националната сигурност и членовете трябваше да гласуват дали да бъда допуснат до заседанието. Гласовете против бяха от - ГЕРБ, „Има такъв народ", ДПС и БСП. „За" бяха от „Демократична България", формацията на Мая Манолова, президентът и всички останали членове на КСНС, разказа икономическият министър.

На базата на всички кризи пред които е изправена страната, г-н Карадайъ сметна за редно първият му въпрос да е кога съм се отказал от канадското си гражданство. Този човек стана и си тръгна, защото отговорът не бе даден. Президентът му обясни, че сме се събрали по други теми. Той не поиска да чуе нито един от докладите за бежанската криза, рисковете за бюджета и тези за пенсионната реформа, добави Петков.

ГЕРБ и ИТН продължиха да говорят, че не са съгласни с актуализацията на бюджета по никакъв начин. Стоях и не можех да повярвам, че това са хората, които са национално отговорни за всички наши бъдещи решения като държава. Недоумявах, когато Тошко Йорданов каза, че COVID-19 пенсиите не го интересуват, а само бежанската криза, обясни още министърът на икономиката.

Искам да поздравя Румен Радев, защото вчера той беше отговорният политик във връзка с големите теми. Той не позволи Националният съвет да се превърне в дебат за гражданството ми. От негова гледна точка се видя една принципна позиция, каза още Петков.

Много се страхувам, но не за правителството, страхувам се за хората, които ще очакват подкрепата. Имаме средства, но трябва да бъдат изхарчени. Парламентът трябва да каже - да може да ги изхарчите. Нека направят своите корекции, нека дебатират, но е важно да не вземе да се случи така, че следващата седмица не формират комисии и няма дебат по бюджета. Ще се окаже, че едно следващо служебно правителство трябва да управлява кризи без нито един лев, каза Петков.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Davina Claire
28 Oct, 2021 | 11:20

Здравейте; Ако имате нужда от заем спешно, кандидатствайте за заем с Novelty Finance. Казвам се Давина Клер, аз съм главен финансов директор на Novelty Finance. Забелязах, че за физически лица и фирми е толкова трудно да получат заем от банки или други финансови институции. Моята компания (Novelty Finance) е тук, за да ви предостави и помогне със заема, от който се нуждаете. Можете да се свържете с нас по имейл: noveltyfinances@gmail.com ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531

Независимо дали искате да дадете тласък на начина си на живот или имате неочакван разход, заем от NOVELTY FINANCE е това, от което се нуждаете.

NOVELTY FINANCE е гъвкав: можете да вземете заем до петнадесет милиона евро (€15 000 000,00) с подходящи периоди на погасяване до 30 години. Можете да кандидатствате както за обезпечен заем, така и за необезпечен заем. Ние предлагаме широка гама от лични заеми, бизнес заеми, жилищни заеми и заеми за консолидиране на дълга, които могат да бъдат адаптирани да отговарят на вашите променящи се нужди и обстоятелства при много нисък лихвен процент.

Какво получавате, когато кандидатствате с Novelty Finance:
√ Незабавен достъп до вашите средства след одобрение.
√ Конкурентни лихвени проценти (3% на година)
√ Гъвкави условия за погасяване
√ Възможност за по-бързо изплащане на заема
√ Лесно одобрение, ако имате нужда от допълнителни средства
√ Няма да бързате да връщате заема, ще ви бъде дадено време да започнете изплащането на заема.
√ Без скрити такси

Как да кандидатствам:
Кандидатстването за кредит е бързо и лесно!
Фирми или физически лица, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance и изискват повече информация относно офертата за заем, трябва да ИЗПРАЩАТ ИМЕЙЛ на (noveltyfinances@gmail.com) ИЛИ да изпратят съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация и устни брифинги. Прилагат се правилата и условията.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.