Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
2016 - политическо земетресение
28 Декември 2016
За пореден път очакваме поредния месия, който дойде да ни спаси и нещо да ни даде
2016 година беше голямо земетресение, беше много сериозна и проблемна с новото преселение на народите в Европа и в частност в България. Тепърва през 2017-а ще виждаме резултатите, съобщава БНР. Този прочит на политическата година направи в предаването "Преди всички" политологът Борислав Виларов. 

За пореден път очакваме поредния месия, който дойде да ни спаси и нещо да ни даде. Ако самите ние не си направим поука от решенията, които сме взимали в близкото минало, от грешките, няма кой да ни помогне, отбеляза той и допълни, че БСП за пореден път като гладна кокошка сънува просо. 

В анализ на т.нар. "антисистемни нови проекти" Борислав Виларов посочи: Нека не забравяме, че президентските и парламентарните избори са много различни. Да се намерят подходящи хора, достатъчно авторитетни, с възможност да финансират кампанията и в същото време да не са се окаляли до момента, не е лесно. 

Тепърва ще видим потенциала на Христо Иванов, но времето до изборите е много малко, за да развие той своя проект, при положение че това не е проект тип "Месия". От друга страна Радан Кънев няма този потенциал, който си въобразява, че има. Около него и около ДСБ има едно непрекъснато натрупване - те непрекъснато цепят дясното в своите амбиции да са най-отгоре.

Не знаем дали "на пазара" няма да излезе и Слави Трифонов. Това също е една енигма. Но по-важно там е да питаме какво мислят хората, които плащат музиката му. В края на краищата "пазарът" е такъв, какъвто ние искаме да бъде. 

Улисани в тази междуличностна борба кой да води бащина дружина, крехката ни икономика става жертва на всичко това, смята Виларов. По повод встъпването в длъжност на новоизбрания държавен глава Румен Радев политологът заяви: Създаването на правителство ще бъде знаково за това какво може да се очаква от Румен Радев като политика и накъде би повел България, защото гражданите малко го познават. Очевидно има съществена роля на руски фактори при избирането на генерал Радев да бъде кандидат. Дали има и американска "ръка" в това отношение? Напълно е възможно. 

Относно факта, че лидерът на БСП Корнелия Нинова се е запознала с Румен Радев около неговата номинация, Виларов изтъкна: Едва ли е случайно, че издигаш кандидат, когото не познаваш.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.