Факти, Анализи, Коментари
   30 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Протестна мрежа" и симпатизанти на РБ скочиха срещу главния прокурор
14 Юли 2015
За пет дни събитието събра 3000 последователи в социалната мрежа, основно представители на "Протестна мрежа" и симпатизанти на Реформаторския блок

Протест с искане за оставката на главния прокурор Сотир Цацаров и в подкрепа на съдебната реформа, предложена от правосъдния министър Христо Иванов, ще се проведе от 18.30 часа пред Съдебната палата в столицата.

Организаторите на акцията са представители на "Протестна мрежа".

За пет дни събитието събра 3000 последователи в социалната мрежа, основно представители на "Протестна мрежа" и симпатизанти на Реформаторския блок.

До организирането на протеста се стигна след като миналия вторник Временната парламентарна комисия за промени в Конституцията отхвърли предложените текстове. Това стана заради отсъствието на депутатите от Реформаторския блок Димитър Делчев и от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро.

Към момента управляващите не могат да осигурят подкрепата на 160 народни представители. За целта е нужно към управляващото мнозинство да се присъединят депутати от БСП лява България и/или от ДПС. Срещу предложената редакция на основния закон се обявиха и депутатите от АБВ, "Атака" и част от БДЦ. Промените в Конституцията трябваше да се гласуват в пленарна зала още тази седмица, но се очаква това да се случи най-рано на 22 юли. /БГНЕС


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.