Факти, Анализи, Коментари
   4 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Путин незаслужено похвали България за своя провал
2 Декември 2014
Руският президент заяви, че газовия проект "Южен поток", замислен като примка за задушаване на Украйна, е провален по вина на ... България

Путин избра Турция като трибуна, от която да съобщи, че неговият нервнопаралитичен газ(ов проект) „Южен поток”, замислен като примка за задушаване на Украйна, е провален по вина на …България.

Бройте до три (поколения), преди да осъзнаете колко важна се е оказала изведнъж презряната от Москва като троянски кон на Русия малка България!

Редно беше от българските власти да разберем, че сме станали много важни в геополитиката. Обаче Кремъл май не им позволява да се пъчат.

От Путин разбрахме онова, което малодушните ни управници не посмяха да ни съобщят: че „Южен поток” се натъква на мълчаливия отказ на България, която няма самочувствието да използва историческия шанс да заяви на висок глас, че се солидаризира с оцеляването на проевропейската, наистина братска Украйна, която Путин се опита да удави във въпросния поток.

„България не разрешава” (до този момент), заяви Путин и оповести, че тъкмо по тази причина няма смисъл проектът да бъде продължен. Какъв незаслужен комплимент за нашите смълчани управници!

Какъв ти комплимент, това си е направо фалшиво ласкателство, почесване по гривата на троянския кон с цел да бъде поощрен да участва в бъдещи състезания по московска заръка.

Въпрос на исторически преглед на фактите е истината, че Русия многократно е търсила съюз с Турция срещу България и днес Путин остана верен на тази имперска традиция макар и на символично ниво.

Руският император Александър ІІІ (българофоб) подстрекава султана да си вземе обратно Източна Румелия като наказание за българите, дръзнали да осъществят Съединението си през 1885 г. Днешните български храненици на руския интерес сред историците в България се опитват да омаловажат този факт.

Сталин също заговорничи срещу България, пледирайки пред съюзниците турският неутралитет във Втората световна война да бъде възнаграден (с български територии на юг от Бургас), но в същото време употребява обявения от България неутралитет като повод да окупира България през септември 1944 г.

За сведение: Турция обявява неутралитета си през август 1944 г. броени дни преди България, но успява формално да обяви война на Германия, докато България е препъната от съветската пета колона в София буквално за часове преди да отговори на това съветско ултимативно изискване и става плячка на отдавна планираната съветска окупация.

Днес Путин продължи руско – съветската политика „освободителката” да хока България от позицията на турската алтернатива.

Не очаквам болните от путинизъм български „патриоти” да оценят дебелащината на този тънък руски намек. Но се надявам поне нормалните българи да го схванат, за да престанат московлиите да ни цакат за користните си цели със сълзливи тиради за освобождението от турско робство като повод за вечен данък с нарастваща лихва, който им дължим без оглед на всички пакости и катастрофи, които са ни причинили след това.

Предстои да видим дали освободените от задължението си да пазят поведение пред освободителите български власти ще се осмелят да коментират най-голямото поражение на Путин във войната му срещу Украйна, Европа и Запада или ще мишкуват, както и досега.

Коментар на Иво Инджев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
05 Dec, 2014 | 00:38

Браво на този иво, синедрионът го удостоява да напише коментар при възтановяването на вилаетите. Също така - кафа сефтим, сиктир боку фес!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.