Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ФT: Правителство, включващо коалиция в коалицията, подкрепяно от друга коалиция и партия
7 Ноември 2014
Правителство на малцинството, включващо коалиция в коалицията, подкрепяно от друга коалиция и от отцепила се  партия, но поне България има правителство, което има програма за реформи, посочва британският в. "Файненшъл таймс" в коментар относно споразумението за съставяне на ново българско правителство 

Статията припомня, че ГЕРБ спечели първо място на предсрочните избори и че Реформаторският блок е десноцентристка коалиция, съставена от няколко партии. Патриотичният съюз е формиран около две основни партии, а АБВ се отдели от БСП, припомня изданието. Очаква се правителството да изкара поне до следваща есен, което ще намали риска от три избора за 2 години. Подобно правителство е "избягване на катастрофа", заяви източник, близък до новата администрация, цитиран от "Файненшъл таймс".

Коалиционните преговори показаха степен на политическа зрялост в България, която може да бъде приветствана, но електоратът остава враждебно настроен към политиците и продължава да има подозрения относно това как е сключена сделката, пише изданието. Някои членове на протестното движение, които помогнаха да се свали последното, разтърсено от скандали, оглавявано от БСП правителство, не са доволни от новата администрация.

Reuters съобщи новината за сформирането на правителството така: Победителят на парламентарните избори в България подписа споразумение, за да формира коалиционно правителство на малцинството след месец на преговори. Ръководителят на ГЕРБ, бившият бодигард Бойко Борисов, ще стане министър-председател отново, след като беше свален от улични протести в началото на 2013-а година. Тази сделка означава, че България ще успее да избегне най-лошия сценарий за поредни предсрочни избори, посочва Ройтерс.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.