Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
МВР разби престъпна схема за трафик на цигари
15 Май 2014
Хората, на които престъпната група е продавала цигари, са били лъгани, че търгуват с официални производители и вносители

МВР проверява колко договора е сключила престъпната група, уличена в незаконен трафик на цигари. Пред "Хоризонт" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров нито потвърди, нито отрече, че сред замесените в аферата има и бивш депутат. Двама са арестуваните до момента.

Хората, на които престъпната група е продавала цигари, са били лъгани, че търгуват с официални производители и вносители. Главният секретар на МВР, главен комисар Светлозар Лазаров уточни:


В случая интересното е, че става дума за един клонинг, за една паралелна структура, която е дублирала изцяло обществено-икономическите отношения. Лицата са създали една куха фирма, регистрирали са я на юридическо лице в Дубай, което реално се явява един търговски представител, а съвсем незаконно са използвали чуждо авторско право, водили са съответните разговори със съответните контрагенти, сключвали са съответните договори, които обаче контрагенти са били въведени в заблуждение, че всъщност сключват договори с реални представители на "Филип Морис", на "Бритиш Американ Табако", на "Булгартабак холдинг". В незаконни фабрики са произвеждани цигари, които реално после са продавани със съответните договори.


В момента полицията продължава проверката за това колко договора за продажба е сключила фирмата на престъпната организация.

Ще ви кажа, че само един договор е за около 80 милиона лева, но тук имаме пресечена организация, пресичане на една схема, която е абсолютно незаконна и е дублирала целия обществено-икономически живот, от търговското представителство, производството на цигари, фалшиви митнически декларации, фалшиви банкови гаранции, печати на банки, каза още главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за разбитата схема за контрабанда на цигари.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.