Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Петко Бочаров: България сега вас гледа
15 Май 2014
Разбира ли наистина българският гласоподавател в какво точно положение сме и как той, с гласа си може (не, длъжен е), да помогне на отечеството

Изборите за европарламент идват след броени дни, а виси без отговор най-важният въпрос – разбира ли наистина българският гласоподавател в какво точно положение сме и как той, с гласа си може (не, длъжен е), да помогне на отечеството. Ето за какво "най-важно " говоря.

Още от времето на СССР и през всичките 25 години на "прехода " , хитреци от редовете на нашата политическа "класа " , предимно от комунистическата партия, заемащи отговорни позиции в управлението, са натиквали, сантиметър по сантиметър и срещу щедри комисионни България все по-дълбоко и по-дълбоко в пресъхналия и тъмен кладенец на тоталната зависимост. Представете си следното: Ние, седем и нещо милиона души, са ни вкарали в специално построена за нас зала без прозорци и само с една единична врата от три слоя легирана стомана и със секретна брава, чийто ключ липсва. Защото тия с комисионните, след като са ни вкарали като говеда в краварника, се напили и забравили къде са заврели ключа. Е, какво би станало, ако надрусано тийнейджърче подпали без да иска дървената ламперия на залата или дъбовия паркет? Здравословна ли е за нас тая зала, та да живеем в нея? Не друго, възможно ли е някъде по света да се намери архитект, инженер или просто строител, който да ви направи зала с една врата? Абсурд е, разбира се. Тогава как понасяме, че у нас всичко, което се движи чрез двигатели с вътрешно горене, включително с електричество, тоест всички превозни средства - автомобили, автобуси и тролейбуси, влакове, кораби и самолети – зависят от дизел, бензин или друго гориво, произведени в една рафинерия на наша територия. Само една. Руска е, но в ръководството й са се подслонили и български "експерти " . Ако да речем метеорит удари инсталациите, движението в България спира. Държавата замръзва. По-рано имаше още една рафинерия, "Плама " край Плевен, сега няма. Защо? Кой има интерес да няма? Знам едно, защото е доказано. Че никога стратегически инвеститор няма да си вложи парите в държава, в която цялата енергия се доставя от друга държава. А държава, в която няма инвестиции няма производство. Което пък значи, че тази държава не се развива.

Къде отидоха нашите значими инвеститори? Главно в Румъния, нали? И други не дойдоха, нали? Кой произвежда и от къде се внася горивото за двата съветски реактора в АЕЦ Козлодуй? Колко например струва едно зареждане? Защо не си произвеждаме сами горивото? Нали, доколкото съм чувал, имаме шест мини за уран? А горивото, което ни се продава, прясно ли е или е рециклирано? И ако е рециклирано каква му е цената? Чувал съм, че в далаверата с ядреното гориво има и един фамозен номер. Нали монополистът, който ни го е доставил, има и задължението после да изкупи и съхранява използваните "ампули " . Да, ама не. Плащаме му пак ние. Втори път. За да си прибере ампулите и евентуално, като ги рециклира, да ни ги продаде още веднъж. Колко пъти може номерът да се повтори знаят ядрените физици, не аз. Просто питам, защото съм любопитен и ми е интересно да чуя какъв ще е отговорът, ако ГЕРБ зададе въпросът в НС. Не може повече така! НЕ МОЖЕ.

Горните примери са само частица от плетеницата на тоталната ни зависимост от Русия. Та нима друга частица не е пълната доминация на съветските и руските символи, (паметници, мемориални плочи, названия, календарни дати и пр.). Да, не може повече така. Може, но то значи сами да си прережем гърлото. И трупът на хилядолетна България да бъде оставен да се разлага там долу, на дъното на тъмния кладенец.

Какво да се прави? Тотална мобилизация (каквато е зависимостта, такава трябва да е и борбата за независимостта) и съсредоточаване на силите, за да отстраняваме капаните един по един. Но това е втората фаза. Първата е да изберем държавно управление, годно да поведе борбата с родното невежество, с митовете и предразсъдъците, а после и със "съветските другари " в Кремъл. Да, за държава като нашата, способна да роди политическа партия, сменила през 1949 г. името на Варна с град Сталин, тази борба ще е анатема и ответната реакция ще прогърми във всеки български дом. Но нямаме избор. Залогът, освен всичко останало, е за милиарди. Не милиони. Милиарди! За реакционните ретроградни сили борбата ще е на живот или смърт. Време е патриотизмът на българина да заговори. Защото борбата на живот или смърт чака и него. И накрая: така се случва, че стартовият изстрел може да бъде даден с резултатите от предстоящите избори. Моят съвет е да се вгледате в кандидатите за европейските заплати. Има ли сред тях партия с ресурс за съдбоносната война за европейското бъдеще на България? Бившите комунисти имат нужния потенциал, но може ли подобна битка да е и тяхна? Естествено, че не. Тогава кой остава? Вие, уважаеми мои сънародници, трябва, обезателно трябва с гласа си да сложите началото на съдбовната битка. Виждате как напоследък изпод нищото изникнаха дребни балони с въздух под налягане. Не са те, което ни трябва. Просто защото нямат нужната сила. Те са по високопарната реторика, нищо повече. Трябва ни патриотична партия със солидна обществена база, трябва ни смело (да, именно смело) управление, което да си сложи главата в торбата, но да извоюва обратно похитения ни суверенитет. Имаме ли у нас такава партия? Този е днес огромният въпрос, на който можете да отговорите само вие. Никой друг. /БГНЕС

Петко Бочаров, журналист


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
17 May, 2014 | 02:04

Браво журналисте, не даром хляб ядеш щом България страдала защото не може да си избере подходящо правителдтво?! А че няма български партии, че гласовете въобще не се броят, че България е еврейска колония подложена на геноцид? Пишеш че Съветския съюз бил виновен. В какво, от цялия соц. лагер Русия беше най обезправената, в управленческите власти нямаше руснаци - над 90% евреи, останалите 10 латиши, арменци и всякаква ориенталска паплъч и тук таме някой руснак. Още не е имало империя в която по колониите да живеят по добре от в метрополията. Не Съв. съюз е владял половин свят, а евреите чрез изтерзаната Русия го правиха. Естесвено, за всяко зло си има изход - тоя ще е чрез избиването на евреите.

добре
16 May, 2014 | 09:17

Ще подкрепя с гласа си ГЕРБ, но това ще ми е за последен път! Защото старите антикомунисти-блогъри бяха смачкани и съсипани именно по времето, когато Цветан Цветанов бе вътрешен министър.Това са хора като хан Крум, Биг Ал, Виктор Кордон, Николай Гацев, Адриан Георгиев, дфн Красимир Кабакчиев и още много други...Хората със собствено мислене и мнение, неподвластно на самозабравилите се, пребоядисали се в синьо бивши членове на БКП.

И аз съм чувал
15 May, 2014 | 17:15

Дядо Петко бил чувал това, бил чувал нова, пък накрая ядрените физици знаели по-добре. Аз пък съм чувал какви ги говореше дядо Петко преди прословутия десети ноември. Как пламенно клеймеше той политиката на официален Вашингтон, какъв разобличител беше той на козните на световния империализъм. След десети ноември за нула време стана най-големия антикомунист. После се разчу, че бил имал нещо общо с ДС. И сега неуморимият дядо Петко пак ни зове със своето неуморно перо да следваме правилната линия. Само, че този път и той не знае коя е тя. Ех, дядо Петко, никога не е късно човек за резил да стане!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.