Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Фасадата на ГЕРБ
8 Февруари 2014
Близнашки и приятелите му от сектата на протестърите са просто фасада на ГЕРБ

Близнашки, Безуханова и техния приятелски кръг решили да хвърлят прах в очите на хората и се обявиха за "граждански" комитет за събиране на подписи за референдум.

Щеше да е нормално, ако беше наистина гражданска акция. Поставям обаче кавички на "граждански", защото този комитет очевидно има фасаден характер и зад всичко това стои партия ГЕРБ. Близнашки и приятелите му от сектата на протестърите са просто фасада на ГЕРБ. Защото те самите нямат нито влиянието, нито подкрепата на национална мрежа от граждански организации и активисти, за да събират подписка. Затова е лъжа, че те ще организират подписка. Партия ГЕРБ ще я организира. Със своите структури и многомилионни партийни субсидии. Не Близнашки и сие. В това няма лошо, но нека бъдат честни и да го кажат. А не да се правят на независими граждани, а в същото време да тичат да целуват ръцете на партийни вождове. Казвам това, за да не се смесват понятията. Защото когато ние от "Модерна България" подехме гражданска инициатива за референдум, тя беше наистина гражданска - отказахме подкрепа от партии, събирахме подписи чрез мрежа от неправителствени организации и активисти, а не чрез партийни структури, създадохме надпартиен инициативен комитет, в който участваха и президента Желев, и човека-парламент Гиньо Ганев, и председателя на 39-то НС Огнян Герджиков, и широк кръг професионалисти и общественици. Събрахме със собствени сили 167 хиляди подписа. Така се прави, когато искаш да правиш гражданска инициатива. Ако ще събираш подписи чрез дадена партия и ще ползваш нейната партийна субсидия, честното е да кажеш, че инициативата е партийна. В което пак казвам - няма лошо. Но трябва нещата да се назовават с истинските им имена. Иначе е фалшиво! /БГНЕС

Борислав Цеков, председател на Института за модерна политика


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.