Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ганю Бесепарски в Европейския парламент
7 Ноември 2013
Или какви качества трябва да има един БСП-кандидат за депутат в Европейския парламент?

Какви качества трябва да има един БСП-кандидат за депутат в Европейския парламент? Критериите, както научаваме, са одобрени на ЗАКРИТ(!) ПЛЕНУМ на БСП. Ние разбираме – закрити пленумчета са любимото хоби на партията. А ето ви дословно и критериите, на които трябва да отговаря всеки Ганю Бесепарски, за да се нареди в Европейския парламент:
 
«НЕОБХОДИМИ СА ВИСОКИ НРАВСТВЕНИ КАЧЕСТВА И ЛОЯЛНОСТ КЪМ ПАРТИЯТА, ПРАВНА КУЛТУРА, ДИАЛОГИЧНОСТ И СОЦИАЛНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ!»
 
Да се смееш ли, да плачеш ли? Прочетете го още веднъж, за да знаете много добре какво казват студентите: «ДЪРЖАВАТА НИ СЕ НАМИРА В ТЕЖКА ПОЛИТИЧЕСКА И ОЩЕ ПО-ТЕЖКА ЦЕННОСТНА КРИЗА... НИЕ СМЕ ОБЕДИНЕНИ И ОКОЛО УБЕЖДЕНИЯТА СИ, ПРЕДИЗВИКАНИ ОТ ЛИПСАТА НА МОРАЛ И ОТГОВОРНОСТ НА ПОЛИТИЦИТЕ. ПРОТЕСТЪТ НИ Е СРЕЩУ ЕЖЕДНЕВНО ДЕМОНСТРИРАНИЯ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ЦИНИЗЪМ, ЗАДКУЛИСИЕ И ЛИПСА НА ЧУВАЕМОСТ!»
 
От кога не бяхме чували за комунисти с ВИСОКИ НРАВСТВЕНИ КАЧЕСТВА? Станишев изглежда се е събудил един ден с особено високи нравствени качества, за да постави в ДАНС политически дегенерат като Пеевски! Бедният «Нувел Обсерватьор» - вестникът още очаква обяснение от тоя високо нравствен лидер на ПЕС как и защо седи на власт с помощта на башибозуците от АТАКА!

ЛОЯЛНОСТ КЪМ ПАРТИЯТА?  Айде бе! Ами не е ли редно първо и преди всичко да декларира лоялност към народа си, а после към партията? И понеже народа отдавна не е на първо място, да видим поне коя партия е  номер едно - БСП, или ЕДИННА РУСИЯ? Ние и това разбираме - объркването е по дълга традиция.  Марк Туейн: «Лоялността към една вкаменелост никога не е разкъсвала  вериги или е освобождавала човешката душа», така че трябва да допуснем лоялност и към двете.
 
ДИАЛОГИЧНОСТ И СОЦИАЛНА ЧУВСТВИТЕЛНОСТ!!! Тия дни лидерът на ПЕС не е на преден план никъде – напротив, протестите са го натикали в кучи гъз и въпреки че студентите искат  ЧУВАЕМОСТ, той си трае. Най-често ще го видите да се лези със стандартната си малоумничка усмивчица и да избягва интервюта – прекалено рано е за европейските избори и го е страх. Всички знаят, че той ще оглави листата на кандидатите като НАЙ-НРАВСТВЕНИЯ, НАЙ-ЛОЯЛНИЯ НА ПАРТИЯТА, НАЙ-ДИАЛОГИЧНИЯ И НАЙ-СОЦИАЛНО ЧУВСТВИТЕЛНИЯ – има си хас!
 
След като Нувел Обсерватьор го надроби на парчета обаче го чакат проблеми и с аферата Хохегер, и с обещанието за АЕЦ Белене, и с деня за размисъл, и с голямата уста на жена му, която го поучава като закъснял пубертет. Но не е шега – за да стигне до Брюксел ще трябва да ангажира целия арсенал от услуги на Държавна Сигурност.
 
Така е когато го няма чадъра на тати.

Коментар на Николай Флоров


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.