Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Имало и такава клауза
16 Септември 2013
Барозу размаха пръст на България и Румъния, защото двете страни се държат като малоумни

«В европейските договори имаме някои механизми, които ни позволяват практически да изключим някои държави от ЕС...»

С това си изказване господин Барозу практически размаха пръст на България и Румъния. И макар че със следващите си думи той замазва опасността такова споменаване да не излезе заплаха, впечатлението си остава, че тия две страни се държат като малоумни. Тук трябва да поизясним на Барозу някои неизбежни за ЕС истини, когато става дума за едва сдържания гняв на европейците.

1.       България се управлява от комунисти и само от комунисти.
2.       В България политическа опозиция на комунизма почти не съществува - тя е като непроходило дете.
3.       Надеждата, че България ще се откъсне от зависимостта си от Русия, отдавна не съществува поради същия факт, че и досега тя се управлява от комунистите.
4.       Европа трябва да разбере, че борбата за оставането на България в ЕС е борба срещу руското влияние и путинизма.
5.       Европа не може да очаква, че България ще се отърве от путинския нео-сталинизъм, ако само пасивно стои, наблюдава и дава уроци.
6.       Положението е близко до отчайващо, ако самия водач на БСП е от руски произход с недвусмислено заявена комунистическа носталгия към Русия и стария комунистически режим в България.
7.       Докато политическата върхушка в България е комунистическа Европа не може да очаква реформи, демократизиращи живота в страната – това е против комунистическата природа.
8.       Участието на ЕС в живота на страната трябва определено и открито да подпомага всякаква опозиционна дейност на зараждащото се гражданско общество срещу комунистическата върхушка, независимо от възможно недоволство на правителството.
9.       Участието на европейски наблюдатели за контрол на съдебната власт в България трябва да е постоянно и непреклонно и обществото да бъде осведомявано за корупционните й действия.
10.   България трябва да бъде третирана като новоосвободена руска колония, неподготвена да се справи с изискванията на модерна демократична държава и нуждаеща се от спешна помощ във всички основни стълбове на демокрацията.

Коментар на  Николай Флоров, svobodata.com


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

OCENITEL
16 Sep, 2013 | 15:38

TOCHKI -1,2,7 8,9 SA VERNI. TOCHKI 3,4,5,6 I 10 SA LUJI ! SAMO TOZI PRIMER: stanishev muhin ne e rusnak, a e ukrainski hazar--cionist ! i e agent na mejdunarodnata yudomasonska mafia !


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.