Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГОРД: Борисов се подиграва с медиите
20 Ноември 2012
Когато медиите се страхуват да зададат въпросите на хората, значи не са свободни, а когато управляващите се страхуват да отговарят, значи не са годни!

Медиите са мерило за свободата.

Медиите са говорителите на народа и задават неговите въпроси, а управляващите са длъжни да отговарят. Това е работата и на двете страни.

Но когато медиите се страхуват да зададат въпросите на хората, значи не са свободни, а когато управляващите се страхуват да отговарят, значи не са годни!

Какво означава Борисов да пита медиите дали са свободни? Подигравка!

„Колко камери снимат? Който се чувства цензуриран да си вдигне ръката...” – мрънка и нарежда Борисов. Какво означава това? Простащина!

А какво означава „силния” премиер  да мълчи когато го питат за Слави Бинев и за протестите на ГОРД - означава страх!

На 22 септември, по време на Национален поход за независимост десетки хиляди българи зададоха 17 въпроса на Борисов и направиха препоръки към управлението му. Нито една медия обаче не поиска отговорите от него.

Какво означава това? Отново страх!

И Европейският комисар Нели Крус поиска отговори от Борисов за мерките, които ще предприеме, за да гарантира независимостта на медиите, но той отново не отговаря.

Какво означава това? Политическа глупост!

На 16 ноември ние от ГОРД, заедно с хиляди български граждани, излязохме пред БНТ и пред Корпоративна банка, на протест в защита на свободата на словото: „Да извадим мръсния цървул от устата на медиите”. Отразяването на тези събития беше абсолютно манипулативно.

Какво означава това? Диктатура!

Медиите у нас не са виновник, а жертва на самовлюбеното, арогантно и меркантилно управление на Борисов и по-точно жертви са журналитите, а техни палчи са собствениците, които вместо да търгуват с информация търгуват с влияние.

За да покажем истината, за да подкрепим всеки български журналист, който би дръзнал да застане на страната на обективността, поканихме Европейски медии, за отразяване на протестите.

Интервютата и репортажите на eureporter.co

Отново се обръщаме към всички български медии: - Задайте седемнадесетте въпроса и препоръки, от 22 септември, на Борисов.

Отговорите ще бъдат мерило за Борисов, като премиер. Възможността хората да ги чуят ще бъдат мерило за свободата на медиите.

Оценката на българските граждани, за това как политиците и медиите си вършат работата,  ще стане ясна на парламентарните избори 2013 г. но е много по-вероятно да се случи ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОЛЕТ, с която излъгания и манипулиран от управлението и медиите народ, да помете всички, които не търгуват с информация, а търгуват с власт.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

na
21 Nov, 2012 | 11:42

Медиите у нас са заложници на интересите на собствениците си. Затова си мълчат.

ivan
20 Nov, 2012 | 22:21

Тия пък много отворени


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.