Факти, Анализи, Коментари
   14 Юни 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кирил Гумнеров: Без Бойко можем, без цигари не
14 Ноември 2012
Собственици на заведения поискаха в НС да бъде отменена забраната за пушене на закрито

Собственици на заведения поискаха в парламента да бъде отменена забраната за тютюнопушене на закрито. Те предлагат да има данъчни бонуси, ако заведенията доброволно забранят пушенето в заведенията.

Ако забраната за пушене на закрито остане, собствениците на заведения ще искат да бъдат освободени от плащането на осигуровки за служителите си. Те готвят и протест на 22 ноември пред парламента, съобщава БНР.

В същото време независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов изразиха притеснения от това, че парламентът бави гледането на предложението им да бъде върнат стария режим за пушене в заведенията. Според Гумнаров управляващите изчакват пролетта:

Когато повечето заведения, които сега биха били склонни да протестират, вече ще бъдат фалирали. Това не е решение. Тази забрана в този вид не изпълнява поставените й цели. Когато 30-40 хиляди човека отидат заради това грешно решение на борсата, то не здравният министър, нито пък депутатите антипушачи ще плащат техните обезщетения, а ще ги плащаме всички ние с вас българите, от нашия джоб. Идват избори, а нали знаете, хората казват "Без Бойко можем, без цигари не".


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.