Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нови правила за медицинските кабинети в училищата
14 Ноември 2012

Предстоят промени в правилата за работа на медицинските кабинети в училищата. Предложенията за това ще бъдат оповестени в началото на декември, като целта е да се подпомогне образователния процес на деца с хронични заболявания. Решенията на институциите оповести министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, съобаща БНР.

Образователното ведомство да обучава педагогическия персонал в учебните заведения, а Столичната община да изпрати инструкции до директорите на училища и детски градини във връзка с приема на деца с диабет. Това са част от мерките, с които институциите се ангажират да подпомогнат децата с диабет и техните семейства.

Според министър Тотю Младенов в мерките ще се ангажират всички заинтересовани министерства, а повече за предложенията им ще бъде оповестено на 3 декември. За тогава е насрочена следващата среща между представителите на здравното министерство, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието, Агенциите по социално подпомагане, за закрила на детето и за хора с увреждания.

От Националната асоциация на децата и младежите с диабет от своя страна настояха държавата да поеме заплащането на инсулирановите помпи за деца, тъй като те осигуряват най-качествен и ефективен контрол над болестта.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.