Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Какво става?
7 Ноември 2012
България е осъдена в Страсбург заради заповед на Борисов като главен секретар, но медиите мълчат

Позиция на Слави Георгиев

главен секретар на ГОРД

Какво става?

Не зная колко вестника ще поместят съобщението на новинарския сайт „Вести бг”, че „България е осъдена в Страсбург заради заповед на Борисов като главен секретар”. Съдейки по БНТ- навярно няма да са много.

Какво става?

Такова медийно затъмнение не е имало от времето на „Чернобилския инцидент” и затова продължавам да се питам- има ли в България независими медии? Има ли медии, които не са подвластни на управляващата партия и лично на премиера? Колко и кои са те ? Печално, отчайващо малко са. Навярно затова няма да получа отговор на въпроса как може един доказан убиец да бъде премиер на страната ни?

Какво става?

Кой ще посмее да го осъди? След произнасянето на съда в Страсбург, Прокуратурата трябва веднага да възобнови следствието. Но как да стане това? Та той днес си назначи главен прокурор- Бойко Найденов- отново газейки закона. Как е възможно шефа на следствието да изпълнява длъжността главен прокурор- какво става в тази държава- ало, политиците, опозицията, четвъртата власт, гражданското общество, хора - къде сте. Как допуснахме да се стигне до тук?

Какво става?

За тези, които не знаят случая, нека прочетат новината в ИНТЕРНЕТ- „България осъдена в Страсбург заради заповед на Борисов като главен секретар” и ще разберат. Това, което няма да разберат е, защо е било необходимо за един сводник да ходят, да го задържат над 30 полицаи и то при условие, че няколко дена преди това, той е дал прощална трапеза на близките си, защото щял да липсва половин година- с две думи бил е подготвен и психически, че ще влиза в затвора, и как човек със шестмесечна присъда за сводничество, изведнъж бе „възпроизведен” във въоръжен до зъби „талибан”. Ако всеки сводник се задържаше по този начин, в България не само нямаше да има проституция, ами и престъпността отдавна щеше да е само лош спомен. Нещо не е наред.

Какво става?

Как става така, че главния секретар лично ръководи тази операция? Как е възможно един пожарникар да иззема функциите на шефа на СОБТ- че държавата за какво издържа тогава този спецотряд? Кога и къде Борисов е придобил опит да ръководи подобни операции- като капитан в пожарната ли? Нима там използването на гранатомет е нещо обичайно? И как е възможно, по „услужлив”, но непроверен сигнал да наредиш стрелба с такова мощно оръжие срещу „харманлийския Рамбо”? Защо са изстреляни 15 заряда от гранатомета по къщата му? Знае ли някой силата на един от тези заряди? Та те спират танк и пробиват бронята му? А цели 15 противотанкови заряда- направо не ми се мисли!

Какво става?

Наистина ли вярвате, че след тези гранати, този харманлийски „богатир”- Чакъра, е намерил сили да вземе ръчна граната и да се самовзриви? Че са намерили халка от гранатата на пръста му? Много удобно! Защо не са разпитани „баретите” участващи в акцията? Кои са хората, дали показания по случая? Служители, все подчинени на главния секретар Бойко Борисов. Наистина ли вярвате, че някой от тях ще даде показания, които да уличават шефа му? Наистина ли някой вярва, че докладът написан от тогавашния шеф на МВР- Хасково, ще съдържа нещо, с което да компрометира Главния секретар на МВР?

Какво става?

А след това някой дължи на някого услуга. И едва ли е случаен факта, че същия този тогавашен началник на МВР е уволнен( но не от Б.Б.) по- късно, за покровителстване на контрабанден канал за цигари и приятелство с Иван Тодоров- Доктора. И два ли е случайно, че същото това лице стана водач на листата на ГЕРБ в Хасково, а по- късно и депутат? Как мислите, случайна ли е шеметната кариера на другия хасковски депутат Делян Добрев, със скромен стаж в областната администрация на Хасково, депутат, зам. министър и министър на мегаминистерство. Та кога успя да натрупа опит туй момче, чийто трудов стаж е повече от скромен? Не е ли ясно, че тогавашния главен секретар на МВР и сегашен министър- председател, си връща за въпросната услуга?

Какво става?

Как става така, че един нещастник като Дамян Опиц ще лежи в затвора за убийство, а друг, пак за убийство и то със цялата държавна машина зад гърба си, става премиер на България? Защо, ако е прав, сега страната ни( респективно всеки един от нас) е осъдена да плаща 54 684 евро? Защо не ги плати, този, който си е позволил да отнема човешки живот, сякаш е господ(той и така се държи)? Нима не се знае кой е? Откъде- накъде сметката пак ще я плаща българския данъкоплатец? Защото някой с неизживяно детство се правил на Крали Марко?

Какво става?

И в края на краищата наистина ли прокуратурата няма да възобнови следствието? И пак ли ще го оправдаят, след като международните институции са го намерили за виновен? Отново ли ще мълчим и ще се свиваме страхливо?

Какво става?

Ние, от ГОРД, никога не сме мълчали, няма да мълчим и сега. Ще задаваме въпросите си, докато не получим отговори на тях

Ние, от ГОРД, на 16.11. 2012г., ще попитаме всички онези, които са се поставили в услуга на гражданина Бойко Борисов- предател на националните интереси, лъжец, престъпник и убиец.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.