Факти, Анализи, Коментари
   30 Май 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Молдова избираха президент цели 917 дни
16 Март 2012
Напускането на трима бивши депутати от Комунистическата партия позволи Тимофти да бъде избран само с един глас над необходимото

Парламентът на Молдова избра Николае Тимофти за президент на страната, съобщи председателят на Избирателната комисия. Това слага край на продължителната политическа безизходица в малката страна, предаде БГНЕС.

"След 917 дни авантюрата, свързана с избирането на президент, приключи", съобщи председателят на комисията Тудор Делиу. В Молдова президентът се избира от парламента, а не на общи избори.

63-годишният Тимофти, който е бивш съдия и не принадлежи към нито една политическа партия, беше издигнат от управляващия Алианс за европейска интеграция, който промени тактиката, за да прекрати безизходицата, причинена от парламентарната опозиция, начело с влиятелните комунисти.

Напускането на трима бивши депутати от Комунистическата партия позволи Тимофти да бъде избран с 62 гласа - един повече от изискваните 61 гласа за избирането на президент от 101-местния парламент.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.