Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
И сега ли ще се правим, че не забелязваме?
25 Февруари 2012
Той къса вестници пред камера, обявява кой е престъпник и кой не е, заплашва да пука гуми на протестиращи...

Досега се въздържах да коментирам този човек публично, въпреки че често в социалните мрежи сме се шегували с неговите изпълнения. И този път няма да коментирам нито него, нито всекидневните драстични нарушения на правилата на журналистическата професия, които извършва пред зрителите си. Неговото име не е важно, защото на неговото място можеше да бъде всеки друг и картината да бъде също толкова стряскаща.

Безскрупулни, агресивни и ниско образовани хора винаги ще има и тяхното съществуване не би трябвало да е проблем в нормална среда. Все пак толерантността е присъща част от нормалното общество, в което искаме (вие и аз, не всички за съжаление) да живеем. Да са живи и здрави, казваме обикновено за такива хора, махваме с ръка и така се опитваме да не забелязваме техните недостатъци и влиянието им върху средата. До момента, в който се окаже, че те са средата.

Той къса вестници пред камера, обявява кой е престъпник и кой не е, заплашва да пука гуми на протестиращи... Историята учи, че ако обществото не реагира навреме на подобни груби демонстрации на незачитане на основни демократичните ценности, утре винаги идва някой подобен, който тръгва с камионетки да събира различно мислещи, гори книгите им, отваря концлагери и „вдига публиката на крака." (това е един от любимите му и често употребявани изрази)

Кукловодите му вероятно са много доволни. Дори и те самите да не се пръскат от толкова много ценности в мисленето си, вероятно осъзнават, че не биха стигнали чак дотам пред публика. Повечето хора би ги било срам. Него не го е срам. Ето, затова е търсен на пазара. Интересно как ще реагират колегите, ще има ли изявления от медии, ще има ли недоволни, протести. Защото ако днес не реагираме, утре от екрана някой като него ще ни изчете имената, докато камионетките паркират пред домовете ни.

Блог на Иван Бедров


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Бае Гнуси
26 Feb, 2012 | 20:49

ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В СНИМКАТА! ЧЕЛЦЕТО МУ Е ШИРОКО ТОЧНО, КОЛКОТО ДВА ПРЪСТА НА РЪКАТА! Е ТОЧНО ТОЛКОВА МУ Е УМЪТ НА ТОВА МАГАРЕ! ЕХ ДУДУЧЕ ДУДУЧЕ ...

Чувак
26 Feb, 2012 | 17:35

Разбира се, че забелязахме дебеловратитте "бентли" зърнопроизводители, които платиха ваканция на ратаите си до София. Разбира се, че забелязахме новозабогателия парвеню Донев, който чрез офшорни фирми се наложи като "лидер" на фармацевтичния пазар, а купувайки вестници се опитва да ни промива мозъците! Всичко забелязваме, а вие?!

pegas
26 Feb, 2012 | 02:31

i toja li se razbolja. TRUD PURVI POMOGNA NA DISIDENTITE 1986-87. TRUD PUBLIKUVA EDINSTVEN PISMOTO NA ferdinand do CAR BORIS TRETI. SRAM ZA BAREKOV.PRODJNA DUSHA.

pegas
26 Feb, 2012 | 02:31

i toja li se razbolja. TRUD PURVI POMOGNA NA DISIDENTITE 1986-87. TRUD PUBLIKUVA EDINSTVEN PISMOTO NA ferdinand do CAR BORIS TRETI. SRAM ZA BAREKOV.PRODJNA DUSHA.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.