Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов по стъпките на Първанов и компания
20 Февруари 2012
В рамките на екзотиката можем да подминем с усмивка частта от съобщението, в което се говори за Цецка Цачева, като Чечка Чачева
Новината на меродавната Азербайджанската агенция АПА за предстоящо официално посещение на премиера Борисов в Баку на 5 и 6 април заслужава внимание извън екзотиката, че я научаваме от българския посланик в столицата на бившата съветска република Васил Калинов, цитиран на руски от въпросната агенция.

„Как сообщил АПА посол Болгарии в Азербайджане Василь Калинов, Б.Борисов посетит с официальным визитом страну по приглашению премьер-министра Азербайджана 5-6 апреля.”

Пак в рамките на екзотиката можем да подминем с усмивка частта от съобщението, в което се говори за Цецка Цачева, като Чечка Чачева. Явно за страна като България в Азербайджан по аналогия се мисли и говори като за някаква Чечня. Фройдиска грешка, но не съвсем. Защото в Европейския съюз по своята продължаваща обвързаност с Русия ( с търговския дисбаланс 1 към 10 в полза на Москва), България напомня по този показател на зависимата от Кремъл чеченска губерния.

„По словам посла, спикер парламента Болгарии Чечка Чачева получил приглашение спикера Милли Меджлиса Октая Асадова и планирует посетить Азербайджан весной этого года.”

По-интересно е друго: че Борисов поема по един от любимите маршрути на президента Първанов, утъпкани от него през последните години в страната, в която най-напред изпрати доверения човек на ДС , депутата от ДПС Иван Палчев, а после настани на негово място един от най-близките си партийни съратници Васил Калинов. Това е същият Калинов, заплашил от името на лидера на БСП Първанов бизнесмена Илия Божинов да отстъпи таксиметровата си компания „1280” на Алексей Петров. Така твърдеше самият Илия Божинов, който напусна ръководството на БСП, а непосредствено след разкритията си напусна скоропостижно и този свят след внезапно стомашно заболяване през лятото на 2010 г. Показания в потвърждение на автентичността на оплакването на Божинов от рекета на тандема Първанов- Алексей Петров даде по-късно Пламен Николов, близък приятел на Божинов и някогашен парламентарен секретар на левицата по времето на Жан Виденов.

Правителството на ГЕРБ вдигна голяма пушилка около посланиците с досиета, но явно досието на Васил Калинов като едно от най-доверените лица на Първанов за поръчки, от рода на цитираната по-горе, не притеснява самия Борисов, който, както се вижда, продължава да се възползва от услугите му.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

сериозна възможност
22 Feb, 2012 | 23:51

Интернет компания, която дели 50% от печалбата си с регистрираните юзъри.Регнете се, поканете приятели и печелете.Не се изискват никакви пари, инсталации и др.Сайта стартира на 7 април.Ще бъде сърч портал като Гугъл.Бъдете от първите, регистрайте се, поканете приятели и печелете! Сериозно е!!
Вашата покана е на този линк:
http://signup.wazzub.info/?lrRef=98df1a72


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.