Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Европа изгуби доверието си в Атина
10 Февруари 2012
Някои лидери дори вече не се колебаят да говорят за излизане на Гърция от еврозоната

Опарена от двегодишната криза, Европа изгуби доверието си в способността на Атина да изготви обещаните реформи и умножава условията в замяна на помощта си, като някои лидери дори вече не се колебаят да говорят за излизане на Гърция от еврозоната, коментира АФП.

„Не можем да живеем в система, в която обещанията се дават и се повтарят ли повтарят, но в която мерките за прилагането им в действие са твърде слаби”, отсъди председателят на еврогрупата Жан-Клод Юнкер след срещата с финансовите министри от еврозоната в четвъртък вечерта.

Атина рискува да изпадне в неплатежоспособност на 20 март, когато изтича падежът на облигации на стойност 14,5 милиарда евро.

От една страна, гръцкото правителство разчита частните кредитори да опростят 100 милиарда евро от дълга на Гърция и в това отношение като че ли всичко е наред. От друга страна, Атина очаква втора програма от заеми на стойност 130 милиарда евро от публичните си кредитори (ЕС и МВФ). Тази програма обаче ще бъде деблокирана само ако Гърция приложи драстичен рестриктивен план.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.