Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Раковски – различната действителност
Мария Джатова - 10 Август 2011
Кратка ретроспекция с коментари на фокус
Мария Джатова
Мария Джатова

Кандидатирах се за кмет на Община Раковски с увереността, че мога да направя повече за родното си място. Започнах кампанията си с едно мото „Моята община – мой дом”. В разговорите с хората намерих единомишленици, но ми се прищя да науча повече.
Попитах и „Гугъл”, какво знае за моята община.
На фона на фирмени сайтове и криминални хроники, две статии на една и съща медия, привлякоха вниманието ми.

Раковски - градът на милионерите и калните улици

Млади семейства избират града на милионерите - Раковски

Ще кажете - „Добре е, въпреки, че трябва още, като в цяла България”.

Умереният тон на първата (от 2009 г.) със заявка за истинност и видно хвалебствения на втората (от 2011 г.) са кратката история на конюнктурните промени в общината (през 2009 г. се проведоха частични местни избори за кмет).

Ще кажете, докато не прочетете коментарите...

По правило добрите и лошите отзиви вървят ръка за ръка. Никой и нищо не може да бъде харесвано от всички. Анонимността е гарант за свободния изказ. Чудесно.

Само че тук, липсват позитивни мнения. Никой не е написал „Браво”, нито сега, нито преди.

Чете се огорчение и агресивност. Такива ли са хората в нашата община? Не мисля. Само са им дошли в повече управленските решения и хвалебствените статии.

Май е време да попроменим нещата. Да наричаме проблемите с истинските им имена. Да си признаваме грешките и търсим съдействие.

Да се захващаме! Заедно! Да си пожелаем и да работим за стабилен бизнес – и едър, и среден и малък, и ясно бъдеще за децата ни.

Коментари от „Раковски - градът на милионерите и калните улици”

1. кристиян
05 Ноември 2010; 09:18
Оценка: 0    #1
мале цигански град ........това са глупости а патките не са тяхни те са на заплата

2. фаворит
22 Септември 2010; 11:40
Оценка: 1    #2
Колко сте заблудени само.. :)

3. карина
23 Октомври 2009; 19:59
Оценка: 1    #4
Чак пък световноизвестен град :D

4. fuck you
21 Октомври 2009; 22:41
Оценка: 1    #5
vsi4ki ste ludiiiiiiiiiiiiiii

5. tarikata
21 Октомври 2009; 11:38
Оценка: 1    #6
Давам голямо възнаграждение на този който ми отговори правилно за: ИВАН ДИМОВ от ВСС. Първо от кой град е роден. Второ какъв е по народност. Трето към коя партия членува.Четвърто през коя година и сезон ще го разстрелят
СУМАТА Е ШЕСТ ЦИФРЕНА С ШЕСТ НУЛИ- ЧЕСТИТО НА ПОБЕДИТЕЛЯ

6. bezrazlichna
21 Октомври 2009; 10:26
Оценка: 1    #7
какъв град на милионерите е раковски ? според тази смешна статия едва 0.05% от населението му са така наречени "милионери"...
Марица - излагате се!!!

7. dad
21 Октомври 2009; 09:30
Оценка: 1    #8
които не плащат данък печалба. Това е специално регламентирано условие за общини с висока безработица, сред които попада и Раковски.

8. 4ista4
21 Октомври 2009; 08:48
Оценка: 1    #9
Супер бизнесмени - Бат Ронго арестуван за рекет, Рея - завлякоха сума хорица в Колодрума, други разследвани за измами по Сапард. ЕВАЛЛА.


Коментари от „Млади семейства избират града на милионерите – Раковски”

1. Дробчо
30 Март 2011; 21:43
Оценка: 0    #1
Триото - Милена, Младен и Иван преядоха, но след голямото лапане идва време за повръщане! По време на изборите ще изядат голяма тояга по гърба...

2. vvvvvvvv
22 Февруари 2011; 21:38
Оценка: 0    #3
5 miliona za uchilishta i decki az ve4e vijdam nov milioner v rakovski kvo she prat s 5 milona she digat novi uchilishtali? nekoi she zabogate oshte edin milioner

3. ?!?
22 Февруари 2011; 20:49
Оценка: 0    #4
Не може да се прави разшерение на вече съществуваща детска градина и да се кръсти "нова детска ясла". Иначе поздравления за разширението, но пък именно тази детска градина има крещяща нужда от ремонт.
А иначе места в детските градини има колкото си искаш, нито сме Пловдив, нито София да се редим на опашките за записване. При нас става лесно - просто се обаждаш предварително, че еди кой си ден детето ще започне занятия. Това НЕ е "крещяща нужда от детски градини и ясли".
Пък нека изчакаме седмица да видим кога и как ще заработи млечната кухня. Ще стискам палци това да стане, но това определено не е причина младите семейства да изберат Раковски, пред Пловдив. Да не би в големият град да има недостиг на млечни кухни :)
----------------------
За това, че населението на Раковски расте, говори и крещящата нужда от нови детски градини и ясли. В старите децата вече не се побират и още тази пролет ще бъдат открити новопостроените детски ясли в квартал "Секирово". Капацитетът ще е за около 30 деца. До седмици ще заработи и новата млечна кухня до църквата в квартала, което категорично ще облекчи майките с малки деца, обяснява Антонов и допълва, че младите семейства просто предпочитат Раковски пред областния град.

4. ?!?
22 Февруари 2011; 20:42
Оценка: 0    #5
За съжаление кметът с още по-уверени стъпки, ще излезе от управлението на общината. Браво млад ни беше кметът и уж с идеи за доста хубави неща, ама само до там .... :(
------------------------
Община Раковски е с най-младия кмет в Пловдивска област - Иван Антонов. Дипломираният магистър по право в ПУ "Паисий Хилендарски" този месец навърши 33 години и категорично спечели частичните избори през 2009 г. след кончината на Франц Коков. Преди това Антонов бе три години главен юрисконсулт на Община Раковски и с уверени стъпки навлиза в местното управление.

5. ?!?
22 Февруари 2011; 20:40
Оценка: 0    #6
Ще покаже преброяването, ама ще покаже и колко граждани на Раковски са по чуждите чукари, за да може семействата им да преживяват. Те част ли са от хората предпочели да живеят в градът на милионерите?????
За разлика от много населени места в областта, населението на Раковски не намалява, а се увеличава. Това ще докажат категорично и данните от преброяването тази година, което тече с пълна сила в кварталите на града и общината. От последното преброяване преди десет години цифрите сочат, че населението в града е близо 16 000 души, а в най-голямото село на общината - Белозем, живеят почти 5000 души. За населено място с най-малко жители под 400 се сочи Болярино, което единствено в общината може да остане без поща през тази година.

6. ?!?
22 Февруари 2011; 20:37
Оценка: 0    #7
"ИНСА", "САРА ТРЕЙД" - едната доскоро следствена и предполагам все още под зорко наблюдение, а другата съвсем скоро цъфнала под прожекторите на медиите, в недотам бляскава светлина. Милионери - определено, но само толкова - не цял град!!!!
А "МИГ 2" защо не е причислена към национално значимите фирми :) :) :) Страх от управляващите ли Ники ;)
----------
"Неслучайно Раковски си спечели и славата на града на милионерите заради национално значимите фирми в района, които икономистите наричат структуроопределящи. Това са рафинерията "Инса", фабриката за златни бижута "Сара трейд", едни от най-големите стоманено-стъклени оранжерии в страната от 240 декара, а също и най-крупната земеделска фирма в Южна България - "Гранд Агро""

7. ?!?
22 Февруари 2011; 20:31
Оценка: 0    #8
На всичкото отгоре, автор е Николай Чапански......, а аз мислех че е някой пловдивчанин, който и идея си няма за какво става дума. Ами Ники, ти поне си идвал в Раковски, наясно си че всичко написано е пълна измишльотина, наясно си и с улиците, и с дупките и с канализацията, и с така наречените "оправени тротоари" .....

8. miilionera katolik
21 Февруари 2011; 09:58
Оценка: 0    #9
`akaj da oprawi pxtqkak kmeta ]e stane milioner

9. :)
20 Февруари 2011; 23:54
Оценка: 0    #10
Rakovski-grad na milioneri?Grad na dalaveradjii i malki narkomancheta.Grad bez nikakva perspektiva i pylna mizeria.Koi mladi hora predpochitat tova svartalishte na izpadnqci?Ta povecheto mladi ot grada sa v chujbina..ili sa ostanali samo mladite chiito roditeli sa po chujdite chukari..a decata im tuk drusat parite im..GoliaMa reklama..ebasi..da si gord che si se praknal v toz nasran grad ..kadeto za 300lv mesechno ti praskat zadnika..imalo milioneri..kolko sa?koi sa?da dadat i na nas bednite che niamame pari za tok.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

i
26 Aug, 2011 | 20:59

и себе си

ubawec
26 Aug, 2011 | 20:46

хубавице,пожелавам ти Раковски

bulgar
23 Aug, 2011 | 10:49

знаете ли,българите не знаят какво е"есемес",какво е българин,по дяволите, КОЙ е Раковски? Инкриминираната от чифутите дума "фундаментализъм" означава ДА НЯМАМЕ ОСНОВА !!! Ами а стройте къща без основи,ха-ха...

владо
14 Aug, 2011 | 19:03

Ники Чепански очевидно е впуснал въображанието си. Голяма част от написаното обаче е истина. Лошото е, че ние хората никога не гледаме позитивното и хубавото, а единствено негативното. Това, че кмета е млад и се старае е истина, която се вижда от всички. Това, че има душмани, които наричат него и неговия екип - лапачи, това винаги ще го има, такива сме си, завистливи. Не разрибам защо Мария Джатова е решила точно с тази статия да поведе кампанията си, това говори че няма аргументи. През 2007 подкрепих герб за общински съвет и не сгреших, през 2009 подкрепих Иван Антонов и съм сигурен, че и тогава не сгреших. Сега отново ще гласувам за него, защото знам, че той може да изведе общината от помията, в която е затънала вече 50 години. Може Мария да е достоен кандидат, но не и е времето сега. Нека оставим младите и способни управляващи да довършат започнатото. Останалото е предизбрна спекулация. Тези, които казват че крадат, са най-големите крадци. Крадеца вика "дръжте крадеца".


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.