Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Индъстри Уоч: Фискалният резерв на България може да се стопи
5 Юни 2011

Задават се избори, които ще увеличат натиска за повече текущи разходи, затова все още не е изключен сценарий за задълбочаване на дефицита и оттам на стопяване на фискалния резерв. Това пише в доклад на "Индъстри Уоч" за макро рисковете в Европа и България и за перспективите пред основните индустрии до края на годината и през 2012 година, съобщава БНР.

Европейският съюз е основният търговски партньор на България и затова българската индустрия следва развитието на пазара в Европа. Сега най-важният въпрос е дали Европа върви по стабилен път или предстои нова рецесия.

В доклада се посочва още, че свиването на фискалните стимули може да върне обратно в рецесия европейската индустрия, а оттам би се свило търсенето за българските износители. В България подобрението на бюджетната позиция е знак за възможна стабилизация на фискалната политика и ограничаване на политическия риск, както и риска от потенциална промяна на паричния режим.

От "Индъстри Уоч" посочват все пак, че трябва да се има предвид, че правителството е твърде зависимо от инфлационната динамика, за да осигури изпълнение на приходите си. До момента основно се режат капиталови разходи, но е възможно това да не е достатъчно, за да се постигне бюджетен баланс, пише още в доклада.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.