Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Как да върнем славата на българския туризъм и да напълним хазната
1 Март 2010
Европейските пушачи се стискат по цяла година, а като се позатопли – тичат към България, гонени от никотинов глад

Няма българин, който вече да не е разбрал, че този Дянков е гола вода и час по-скоро трябва да си ходи.

Може ли да се наричаш българин и да не разбираш ролята на Българската академия на науките? Че има ли български дом без поредица академични издания, които се четат и препрочитат колективно вечер пред камината?

Нямало да даде Дянков и стотинка за атомната централа в Белене. Няма да даде – след като разбра, че братушките пак ни протегнаха ръка, за да се превърнем в енергиен център на Балканите. Вече на всички ни стана ясно, че прехваленият финансист е чиста проба американски агент.

Дянков очевидно иска да съсипе и туризма ни, след като подкрепя натрапения ни закон за забрана на тютюнопушенето.

Добре, че сред депутатите ни се намериха умни хора, които ни обясниха:

„АКО ЗАБРАНИМ ПУШЕНЕТО, НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ ЩЕ БЪДЕ НАНЕСЕН НЕПОПРАВИМ УДАР!”

Повтарят го депутатите по пет пъти на ден, даже Бойко Борисов разбра за какво става дума, Дянков – не.

Може би трябва да обясним и ние.

След като си съсипахме курортите и пейзажите, чуждите туристи идват у нас все още по една единствена причина – да си отпушат.

След като в Италия, Гърция и Турция пушенето бе забранено, България остана за пушачите като един оазис на туристическата карта на Европа.

Европейските пушачи се стискат по цяла година, а като се позатопли – тичат към България, гонени от никотинов глад.
И вместо да ги разочароваме след 1 юни е по-добре да помислим как да се погрижим за активизирането на туристическия поток – респективно за попълването на отънелия ни бюджет.

Добре би било да върнем фришоповете на нашите граници, за да могат туристите да се запасяват още при влизането в милата ни родина с евтини цигари.

На границата можем да раздаваме и по кутия презервативи – да се сетят, че могат да ползват услугите на български проститутки и у нас – а не само в техните си страни. Даже може митничарите да им връчват и безплатен талон, който да им дава право на безплатна свирка.

Всички в името на туризма!

Още по-добре ще бъде да върнем и Корекомите в курортите, но там да се пазарува, както едно време – след показване на чужд паспорт.

Умно би било да сменим и туристическия символ на България – вместо някаква смачкана жълта роза, както е сега, да сложим димящ фас. И то от „Виктори” - хем да рекламираме по цял свят държавната ни цигарена промишленост, хем да е ясно, че сме победители в борбата за туристическия пътникопоток.

Време е бате Бойко да вземе най-правилното решение – да изгони Дянков и на неговия стол да сложи истински патриот, който милее за българския туризъм и за България.

Най-добре е той да се казва  Иван Иванов.

Четете още на zonabg.info


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.