Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нито е политика, нито е телевизия, що е то?
Веселина Божилова - 25 Февруари 2010
Ако искате да разберете какво става в държавата, съветвам ви в петък, събота и неделя да изгледате поне пет предавания

Ако искате да разберете какво става в държавата, съветвам ви в петък, събота и неделя да се запасите с бележник и химикалка и да изгледате поне пет предавания. Политиците ни се научиха да управляват чрез телевизиите и ако превключите на някой игрален филм по времето на „Панорама”, например, рискувате да не разберете, че например пенсионната реформа се отлага. Каза го премиерът. Пак там обеща в понеделник да има арест на шеф на държавна агенция, но по присъщия му начин хвърли в потрес всичките 30 шефове на държавни агенции и ги остави да гадаят. Всъщност най- съществената новина беше, че се отказваме засега от голямата си цел - еврото.

В събота в бТВ пък Симеон Дянков направо доутрепа учителя си по български език от гимназията Найден Ангелов, като продължи да ръси типичните си бисери. Без да му мигне окото, нарече Станишев съсел, предишното правителство- малоумно, а себе си- Брад Пит с очила. Все сме имали финансови министри, но толкова забавен май досега не е бил. Според повечето данъкоплатци повече докарва на хер Флик от „Ало, ало”, но щом той така си мисли, нека. Не че каза нещо съществено, но иначе беше забавно.

В Нова телевизия пък министърът на вътрешните работи пряко назова бившия прокурор Филчев за първопричината „ Алексей Петров” – каза, че той го е вкарал в службите. И като така мафията си вкарала човек в държавата.

Новините, които променят живота ни, продължиха и в сутрешните блокове на телевизиите. Няма лошо да знаем какво става. Напротив. Някак обаче много спонтанно ги съобщават тия неща и човек има чувството, че в момента са се сетили. Не ми прилича на обмислено поведение. Една новина от подобен тип, хвърлена в жив ефир на една телевизия, после се поема от другите медии и като така машината се самозахранва. Случва се обаче, и то нерядко, докато стигне до официален източник на информация, тя да не прилича на себе си.

Имам предвид нещо завършено като публикация в „Държавен вестник”.  И всъщност нас като зрители и избиратели и поданици и данъкоплатци и каквото още се сетите, май ни бомбардират с доста шарени послания, които ....си остават накрая думи в ефир. Това не ми прилича на сериозна политика. Нито пък на сериозна телевизия. И аз не знам на какво прилича вече...

Четете още на zonabg.info


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.