Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Из пловдивските медийни потайности
20 Декември 2009
Бареков прави Стъклена телевизия в интернет, Гергов купува "Марица" ?

Един слух в края на седмицата внесе свеж полъх в пловдивския медиен пейзаж - Николай Бареков събирал през уикенда телевизионен екип в „Новотела".

Ако беше в „Санкт Петербург", нещата щяха да бъдат от ясни по-ясни. В „Новотела" обаче нещата изглеждат другояче.

Нови детайли към слуха започнаха да очертават картината на един сравнително скромен проект. Вероятно става дума за интернет телевизия, базирана в три областни града. Тя ще бъде свързана със сайтовете, близки до Бареков, и първоначалната инвестиция ще бъде пестелива  - ако в последния момент не се намерят щедри спонсори. Работно заглавие - Стъклената телевизия. Офисите в трите града щели да бъдат открити от Бойко Борисов, споделят запознати намеренията на Бареков.

Това, което се очаква, едва ли ще прилича на КРУПНИЯ ПРОЕКТ, с който Бареков обясни напускането на бТВ.

Изтекоха обявените 20 дни, в края на които водещият на най-гледания утринен телевизионен блок  трябваше да обяви какво чудо го е накарало да напусне стола, на който даже Бойко Борисов обичаше да сяда. Засега обаче нямаме новина.

Ако слуховете за „пловдивската завера" се окажат верни, това би означавало - според хора от медийния бизнес, просто резервен вариант, който да изчисти натрупващите се съмнения, че Бареков е напуснал по собствено желание бТВ.

В началото на седмицата се появиха други два слуха. Първият се оказа верен - телевизията на Гергов НБТ се разделя с 15 свои специалисти. Говори се, че съвсем скоро още 15 ще се разделят с топлите си места.

Тези съкращения не учудиха никого. Телевизията вече 12 години генерира огромни загуби - минимум милион за всяка изминала година. Т.н. „нов програмен проект" още повече сви възможностите за увеличение на скромния й пазарен дял, така че остава единствено надеждата за активизиране на търговията с медийно влияние, което един ден да се осребри.

В тази насока вече се работи - разказват посветени в кухнята на телевизията.

Другият слух е, че Гергов най-после купува вестник „Марица" - след като нещата с „Новият глас" не потръгнаха. Впрочем и в панаирния вестник вече има съкращения.

„Имаме сериозна оферта" -потвърди човек близък до собствениците на „Марица"

Припомняме, че вестникът дълго време бе особено близък до Гергов - без да е негова собственост. След това последва разрив, но от месец-два до главата на вестника отново цъфна едно многозначително каре. За него Панаирът плащал цена, на която трудно може да се устои.

Собствениците на „Марица" вероятно изпипват всяка буква в документите на предполагаемата сделка, след като стана ясно, че при продажбата на телевизията „Евроком - България" реалният собственик Георги Барбудев е „проспал" - ако това е точната дума, нещо уж дребно в документите, заради което е пил студена вода. И сега води дела срещу Гергов.

Ако всички слухове се потвърдят, скоро в Пловдив ще има такъв пазар от свободни журналисти, какъвто не сме виждали от 20 години.

Пловдивска телевизия "Тракия"


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Мутресян
23 Dec, 2009 | 20:08

От световните и ...наши "медийни потайности" пък.........изпълзяват зловещи информации за КРАХА на медийните политики до сега!
Хората все повече САМИ си търсели информации по интернет, по Ютюб..... и къде ли не!

Щото МЕДИИТЕ били станали като лъжливото овчарче - ВЕЧЕ НЕ ИМ ВЯРВАЛИ!!!
(да не земе сега някой да се рови из интернет! Имало ...вируси...казват! )

vulgar
21 Dec, 2009 | 18:05

тайна за известно време може да е само КОЙ е изпреварил в Люинисчийството - в Чългария ТОЙ пи4ели


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.