Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откъде един държавен чиновник има под ръка 300 000 лева?
Евгений Тодоров - 2 Декември 2009
Ако рекетьорите не бяха проявили алчност, историята нямаше да се разчуе. Колкото много повече подобни истории.
Евгений Тодоров
Евгений Тодоров

С арестуването на Дон Цеци интригата около рекета над бившия началник на "Гражданска защита" Никола Николов се заплете още повече.

Въпросът е не толкова кой го е рекетирал, а откъде човекът веднъж е извадил 300 000 лева и тихомълком ги е дал. И ако рекетьорите не бяха проявили алчност, историята нямаше да се разчуе. Колкото много повече подобни истории.

Очевидно ромите - рекетьори много добре са знаели, че Николов може да извади поне 500 000 лева.

Наш зрител, пожелал анонимност, ни разказа следната история:

"Преди около 5 години ме посетиха група цигани с делови вид и ми предложиха да издам от моята фирма фактура за извършени строително-ремонтни работи в едно подбалканско селище. За едното издаване на фактурата щях да получа 6 000 лева. А стойността на услугата беше над 100 000 лева. Разликата трябваше да предам на циганите.

Отидох при кмета на въпросното селище, разказах му как го ограбват, а той ми каза: "Вземай, кой ти дава толкова пари."

Стана ми ясно, че и той е в играта. Уплаших се и се отказах.

След време разбрах, че "обектът" е приет. Познайте от кого? От същия Никола Николов - ако не се лъжа.

Дали и той не е бил в играта? И в още колко игри?"

Така че явно министерството на Емел ЕТЕМ, "Гражданска защита", Дон Цеци и приятели, кметове и подставени фирми са ограбвали държавата.

Въпросните роми много добре са знаели колко е прибрал  Николов, имали са документи и сега са решили да си вземат и останалите пари. Само че малко са прекалили. Човекът вероятно е похарчил част от взетото.

Така че - ако зрителят правилно си спомня, разследващите органи трябва да проверят Николов какво е подписвал, отговаряло ли е реално на свършената работа, а не е лошо да проверят и колко кмета са в играта.

Всъщност циганчетата в началото само са играли ролята на Красьо Черния. Останалото си е било чисто  българска направа. След това обаче мургавите посредници са решили да се направят на бледолики мафиоти и това може да им изяде главата.

Освен ако Дон Цеци не се възползва още веднъж от благосклонността на българската съдебна система.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Noname
07 Dec, 2009 | 15:11

Тази схема може да съществува само ако фирмата е фантом - регистрирана на някой социално слаб циганин. Нормална фирма ще изгори. :)

Noname
07 Dec, 2009 | 15:02

А какво ги интересува журналистите от къде ги има? И как така своеволно се измества темата от извършителите на престъплението към жертвата? :shock: Сега остава да пуснем циганите на свобода, а изнудвания да го хвърлим в затвора. :)
Историята с фактурата е много интересна само не е ясно при пълна данъчна ревизия как ще обясниш липсата на 94 000 лв. :) За тези лиспващи 94 000 данъчните ще трябва да платиш данък и лихви върху него. Второ увеличаваш си печалбата с 100 000. Има данък върху печалбата от 10%. Ако не си регистриран по ДДС с тези 100 000 приход трябва да се регисрираш по ЗДДС. :) Трябва да си много глупав за 6 000 лв да се набуташ така глупаво! Не ми е ясна изгодата при тази циганска оферта за този анонимен зрител, т.е. това или е пълна лъжа или зрителя е пълен загубеняк. :)

XXXA
06 Dec, 2009 | 04:29

STARA POGOVORKA- DAITE NESTO PO SVEJO . AMA KADE E VLASTTA V CIGANIA??????????????????????????????????????????????????

lolita
04 Dec, 2009 | 13:51

Ами спестявал е от закуската си,откъде другаде!!

Mутрев
03 Dec, 2009 | 19:00

Ти кво? Завиждаш ли му? Ми.... свири по гайдата на тия, дето му "взеха мястото"........




  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.