Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Последни трохи от дебата...
Евгений Тодоров - 29 Март 2009
Прочетох много коментари, но имам усещането, че поне две трохи останаха непредъвкани.
Eвгений Тодоров
Eвгений Тодоров

За дебата Станишев – Борисов май се изписа вече всичко.

Някои неща даже започнаха да се повтарят.

Други – като случая с Тошко Тодоров, раждат нови сюжетни линии.

Прочетох много коментари, но имам усещането, че поне две трохи останаха непредъвкани.

Става дума за списъка на одобрените европейски проекти, прочетен от експерта на Бойко.

Като се изключат отпуснатите средства за метрото, всички други парични потоци се връщат в администрацията. Зад купешката европейска терминология се крие една безсмислена  чиновническа дейност – семинари, кръгли маси, обучения и т.н.

Това означава, че парите, заради които заобичахме Европа, ще се влеят в джобовете на ръководители на проекти, лектори, наеми за хотели и конферентни зали, кафе паузи с дребни сладки, командировки и т.н.

Чиновническата хидра всъщност обслужва себе си. Парите се завъртат в една незначителна прослойка от населението. Резултатът е никакъв.

След стотици милиони европейски и американски пари за етническа интеграция, изхарчени за семинари и кръгли маси, днес имаме възможно най-нетолерантното общество поне от 100 години насам.

Същото ще се случи и с голяма част от европейските пари – колкото можем ще вземем, ще ги изхарчим „с отвращение” и накрая обществена файда никаква.

Втренчени в привличането на КОЛИЧЕСТВОТО европейски пари, очевидно трябва да направим обществено достояние и КАЧЕСТВОТО на тяхното употребяване.

Вторият момент в дебата, който ме впечатли, бе коментарът на Бойко Борисов за ползата от евентуалното намаляване на ДДС. Разбрахме, че полза няма да има.Защото търговците няма да намалят цените.

В този момент усетих нещо като „дежа вю”. Кой друг говореше за алчните търговци, за спекулантите и прекупвачите?


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Чалгев
31 Mar, 2009 | 17:47

Я бе?

Ще търси някой..... решения???
Та нали проблемът с боклуците е ЧУДЕСНА тема за предизборни кампании .... (както и странно излъчения "дебат" на ББ и Станалшеф..... 4 месеца преди законното начало на предизборната кампания)

Пък и кой ви е казал, господа читатели, че в БГ... има медии, които търсят РЕШЕНИЯ на проблемите на "тъпото БайГанювско стадо" ???



Мутрев
31 Mar, 2009 | 17:43

".....В този момент усетих нещо като „дежа вю”. Кой друг говореше за алчните търговци, за спекулантите и прекупвачите?...."

Аз, Господин Тодоров!

А по въпроса на "непредъвканото", бих добавил и странното "мъльчание" на наблюдатели и интелектуалци по "странното развитие" на проблема с боклуците на БойкоБорисоф...както и мафиотските интереси които се виждат там (дори от Европата, но не и у нас)

"Трохичката" със Софийския боклук можеше да ви донесе и конкретни решения (както в много страни по света....но в Индия, Латинска Америка....Африка) Там например "Боклукът" вече е "Суровина" соято носи печалби за фирмите създадени от общинските управи .... с рециклирането на пластмаси, стъкла, хартия... че и дори компост за фермерите от хранителните отпадъци!

Жалко че и Пловдив не е в състояние да спре ....."странния възход" на жалки циркаджии и мафиотски подлоги като ББ!!!



yuliyan4о
29 Mar, 2009 | 15:40

Уважаеми Господин Тодоров,
От далече си личи, че въобще не сте запознати с европейските фондове и усвояването им в България. Нима смятате,че списъкът, който изчетоха от ГЕРБ с одобрените проекти е изчерпателен? Това бе списък с одобрени проекти само по Оперативна програма "Транспорт". Нали знаете, че има още шест такива програми, както и още Програма за развитие на селските райони. Никой не говори за Оперативна програма "Регионално развитие", например, по която вече са контрактувани половината от предвидените средства - близо 1,5 млрд. лв. Става въпрос за ремонт на детски градини, училища, детски ясли, пътища, читалища и много други. Вече са изпълнени изцяло част от проектите, а най-много до 2 години тези средства ще бъдат усвоени напълно. По ПРСР също са сключени договори за повече от 1 млрд. лв.
Моля Ви, никога повече не се изказвайте неподготвен.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.