Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Марио Марети пише писмо до Марио Николов
Евгений Тодоров - 2 Декември 2008
Сигурно си спомняте за мен от един рекламен клип, в който в моята фурна се пекат едни вкусни сухарчета...
Евгений Тодоров
Евгений Тодоров

Уважаеми Синьор Николов,

Пише ви Вашият съименник от Неапол Марио Марети.

Сигурно си спомняте за мен от един рекламен клип, в който в моята фурна се пекат едни вкусни сухарчета, известни по света като „брускети”.

Истината е, че опакованите брускети се правят в разни фабрики, аз правя малки количества за постоянни клиенти, между които е и станалата известна синьорина Ломбарди.

Обръщам се към Вас по следния повод. Кризата удари и моята фурна. Токът се качва,  наемите също, лихвите по кредита, с който купих нова фурна и т.н.

Качват се и данъците, а аз си плащам всичко, нищо не крия, имам и касов апарат и давам на всички касова бележка – даже на постоянни клиенти като синьорина Ломбарди.

Като питах нашия депутат защо плащаме толкова данъци, той каза, че голяма част от тези данъци отиват във фондове, с които подпомагаме новите  членки на Европейския съюз. Даже спомена конкретно Румъния и България, където имало пекари като мен и те също трябвало да си купят нови фурни.

Само че от вестниците разбрах, че у вас имало корупция и по всяка вероятност моите пари не стигат до някой колега, а до Вас, примерно, до синьор Стойков и други – не помня имената на всички, които ги пише във вестника.

И като вадя брускетите от фурната, които трябва да продам, и от моите пари да платя данъци и така тези пари да заминат на изток, все си представям как някакъв мошеник отхапва по малко от всяка брускетка.

Затова вдигнах цената, но ми намаляха клиентите. Синьорина Ломбарди не е идвала от миналата събота. А вдругиден имам да плащам вноска по заема.

Разбрах, синьор Николов, че вие вече сте върнали обратно част от моите пари. И че скоро май ще върнете още.

Не би ли могло поне малко от тях да ми върнете лично – те все пак са си мои пари, за да ги изкарам ставам в 5 часа сутринта.

Ако ги получа, смятам даже да купя малък подарък за синьорина Ломбарди за Коледа. Но това да си остане между нас – да не разбере синьора Марети, че е много ревнива.

Адресът ми е:

Неапол

Фурна „Марети”

За Марио.

Оставам с най-добри чувства

М.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

sprawki
06 Dec, 2008 | 08:46

b4p /Б4П/ - управляваща партия в България. Обичат 4алга,4ерното,4ифутизма,4ернобил,4ерни автомобили,4орни...4орт возми!!!

sprawki
06 Dec, 2008 | 08:39

b4p /

Emil Kalo
06 Dec, 2008 | 08:34

Ние пак сме тук! Б4П

vulgar
06 Dec, 2008 | 08:22

Господи! Махни ги! 4ифутите. Не се търпят вече. Моля Те!!!

vulgar
05 Dec, 2008 | 10:48

Бий самара,да се сеща магарето...Така ДС - 4ифути,накараха ДПС да зареве за инкриминиране на расовата,религиозна и тинтири-минтири..."омраза". ОБИЧАМ Емилчо-калното, сокола Доганов и Барак Обама,Бен Ладен.../?/ и мн. др. другари и другарки обичам. Обичам им партенките,лимузините,сараите,лъжите,бедите и авариите им обичам,обръчите,фирмите,очите/те очи имат ли?/,безочието им обичам,любовниците им...тяхната верица...ОБИ4АМ

!
05 Dec, 2008 | 10:11

кухата лейка - първа пейка! /що е то?/ Да,да,да...

vulgar
04 Dec, 2008 | 11:45

прегледах "по света"и "у нас", за Андрей Райчев се споменава / не култовото " българи няма"/, но за Кунева - нищо. А вече сме официално признати ПОТРЕБИТЕЛИ. Самата Миглена е избрана за фърст тайм евро-пейка на годината...те пък комисарите толкоз ли не намериха къде да я признаят,че по пейките...романтика и младежки спомени...партизаните и пейки са нямали

vulgar
04 Dec, 2008 | 07:16

на нашите политици фурни им не требат - те са подбрани ФУРНАДЖИЙСКИ ЛОПАТИ,а фурнаджията - 4ифут си ги обръща по предназначение

моше
04 Dec, 2008 | 06:13

вий Марети не мислети...наши другари се погрижиха да му прибират печалбата...що да му вземаме фурната като можем да я ползваме...вкл. тази на сеньора Ломбарди...

vulgar
04 Dec, 2008 | 05:50

"...българи няма..."/ Андрей Райчев/ Ето това няма да чуете от жабаря марети по италианската телевизия. Нито по турската - "турци няма"...Щото ако Асан го каже - самият той ще хартиса,а Марети ще го направят на брускети. У нас е "престъпление" да кажеш,че холокост няма! Всякаква кариера у нас Е НЕМИСЛИМА без заявката за недвусмислена подкрепа на 4ИФУТИЗМА. За българщината са оставени единствено малки територии във фолклора,с доминация на отвратителната 4алга,др. европейци...вулгари и вся осталная сволоч

ПАНСА Санчо
02 Dec, 2008 | 21:24

,,ФУРНА МАРЕТИ' НЕАПОЛ ИТАЛИЯ Сеньор МАРЕТИ по този проблем се обърнете към Човека от Ла Манча -- Симо той го решава за 800 денонощия

Иван Бедния
02 Dec, 2008 | 17:16

Синьор Маретти,
Най-добри ще бъде да се обърнете към Царя на България Негово Величество Симеон ІІ който като половин италианец, на -добре ще ви влезне в положението и със сигурност ще ви помогне, както му помогнаха неговите поданници които го доведоха от Мадрид и с обич го сложиха да яде на народната трапеза.
Ваш доброжелател Иван Бедния

Марио Н.
02 Dec, 2008 | 10:41

Сеньор Маретти,доста брускети ще трябва да изядеш още,че да стигнеш до висините...на мафиотското присвояване,при което едни се трудят,а други хрупкат и се облизват...Гледай и фурничката ти да не прилапам и Ломбарди също...сухар със сухар


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.