Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Какво стана, след като изгледахме 200 млн евро
Веселина Божилова - 27 Ноември 2008
Народните избраници се загрижиха в спешен порядък за себе си... Колко чудно.

След като предизвестено загубихме / засега/ 200 млн евро с перспективата да видим как се изпаряват още над 300 млн, нещата взеха да се решават в срочен порядък.

Като начало опозицията взе да се организира за пореден вот на недоверие. Дали сега ще мине? Май шест бяха досега и поне половината по причини, отклонили тези митични 200 млн евро от дестинация България. Тогава не минаха. Сега вече не се знае. Опозицията има железни аргументи. Бойко Борисов също подкрепи идеята за вот. Как точно смята да го подкрепи конкретно, не е ясно, няма депутати. Но той си знае.

Правителството го удари на исторически размисли и вместо да си признае, че ако беше направило каквото трябва по аферата Стойков/ Николов, нямаше да се стигне дотук, взе да намеква за Ньойския договор. С една дума- гледат на нас с лошо око и ни мерят с двоен аршин. За лошото око е ясно отдавна, ние и румънците си бяхме експеримент на европейците, които не ни искаха точно заради корупция, престъпност и т.н. 170 неразкрити знакови убийства- цифрата отдавна се появява в европейските документи, макар и в течение на времето да се променя към повече. Думата " неразкрити" обаче си стои. Европейската комисия не се върза на приказките на премиера и тутакси реагира, че няма двойни стандарти, не сме покрили единствените. Да видим сега какво ще каже правителството. В столичен ежедневник вчера бяха определили БСП като " най- скъпата " партия. Скъпа ни е наистина, и на сърцето, и на джоба. Отвсякъде има висока цена.

Вицепремиерът Плугчиева е обидена, а правосъдният министър Тачева и главният прокурор Велчев взеха да бият отбой- не било виновно само правосъдието. Дали им вярват? Да оставим Стойков/ Николов, един Коце Маца го ловиха с европейска заповед в Гърция, защото у нас се оказа недосегаем. Другата страна и по тая далавера пак е Германия. Значи германците могат да ги съдят, а нашите- не...Изобщо не е виновно правосъдието, ако не вярвате, питайте арменския поп...

На изхода на тази верига е вчерашното предложение на няколко световнонеизвестни депутати, които пресметнаха две и две и излязоха с искане да ги осигурят доживот. Какво искат милите на сърцата на българските избиратели техни скъпоценни избраници? Нищо работа, да ги пенсионират на 55 и да получават пожизнено пенсия в размер на 70% от депутатската, което ще рече над 1000 лева. Защо го искат? Ами защото явно надушват, че скоро няма да ги бъде, може и преждевременно да изчезнат от депутатския небосклон и после какво ще правят? Пък като ги нямало четири години в професията, вече край, загубени са за нея...Лоша работа. Какво ли ще каже Волен Сидеров за това? Щото снощи го чух по СКАТ да казва, как, ако не бил той, много чуждестранни наблюдатели нямало и да знаят, че масата български пенсионери живеят с по 55 евро на месец...Впрочем може и да си замълчи, 11 от вносителите на предложението са точно от "Атака". Там или не си говорят, или са съвсем сигурни, че ще танцуват само едно лято. Обаче представете си, ако това мине, как ще ги заобичат още повече по родните им места...

На фона на всичките тези кризи, Комисията по досиетата обяви агентите в БНТ и ...стана тя, каквато стана. Някои се защитиха достойно, като Хачо Бояджиев, който очевидно се изживява като Джеймс Бонд или Емил Боев. Други отрекоха. БНТ пък тутакси с декларация се отказа от всички тях вкупом. Което никак не е странно. Списъкът на комисията е и списък на познатите на всички имена от близкото минало. Я назовете поне наполовина толкова известни журналисти в днешния състав на БНТ? Трудна работа. Впрочем Георги Лозанов беше прав снощи, като каза по БНТ- какво толкова, нима не беше ясно отдавна? То се надушваше, никакъв проблем.

И още нещо каза- че у нас в момента жълтата преса май е по- сериозна. Това вече наистина на нищо не прилича...


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
01 Dec, 2008 | 20:48

на вярващите в честните избори и...във възможността чрез избори,по настоящия закон,да решим проблема,ще кажа: СЪБУДЕТЕ СЕ! Имате навика да слагате каруцата пред вола... По този избирателен закон,ако ще и с покойните си деди да гласувам,пак когото си поискат ще "изберат",т.е. - НАЗНАЧАТ. И това не е пораженчество,а реализъм. Като сте юнаци кажете КАК ДА ПРОМЕНИМ ЗАКОНА! Но и на референдум нямаме право,господа неосъзнати роби.

Mутрев
01 Dec, 2008 | 17:01

А на пораженеца Вулгар-чо.... ще кажа само, че ако иска.... нека си се беси сам !!! (и да не гласува като не му стиска)

Но да не тътри подире си и други освинени от станалото с тях! Щото има хора дето вече разбират ЗАЩО с купени мангало-екскурзиантски гласове.... все на другите "Възмутено негласувалите"..... им разказват играта !!!

Мутрев
01 Dec, 2008 | 16:56

Някои пък..... разпространители и носители на Чалгакултурата и мисленето..."Да бъдеш, или да ИЗГЛЕЖДАШ....... дори не си давват сметка че има хора дето са попрочели и повечко от "изложения списък на четива"

И по примера на един разказ там за "Пази Боже сляпо да прогледа..... освиняват всичко опитващо се да мисли !!!

Господин Чалгар-чукчо-писателю, на тебе лична....ако се объркаш да ме прочетеш, ще ти напомня каквото ти казах вече и други постинги..... и ще те предизвикам за коментар по следните редове, написани от "странно неизвестния" ИФАНДИЕВ:

„Когато истината е затрупана под пластовете на хилядолетен сън, времето налага пълен обрат и ето – истината наново бива открита.”

Опитвам се да кажа, че винаги и навсякъде истината е била и бива потъпквана.

Нито историята отразява събитията така, както са се случили, и действителните движещи сили зад тях, и техните цели. Нито литературата, публицистиката, драматургията, киното са отразявали действителността в нейното пълно откровение. Изобщо човечеството винаги е било обгърнато от мъглата на измамите. А когато властниците притежават могъщото оръжие, наречено „средства за всеобщо осведомяване”, лекотата, с която го натикват в различни по цвят облаци от илюзии е поразителна. Още Николо Макиавели бе открил, че масите вярват на онова, което официално им съобщават. Три века по-късно Гюстав льо Бон формулира, че тълпите приемат за действително онова, което авторитетите им представят."
.....................................



vulgar
01 Dec, 2008 | 15:51

"сп", не споменвай напразно името Господне...не знаеш ли, че можем единствено да си изберем цвета на въженцето,с което ни задушават...АК е нужен и май предстои!

сп
30 Nov, 2008 | 21:30

Господи, как можете да говорите, че няма смисъл да се гласува? Как не можете да разберете, че ако гласувате за когото и да е, дпс ще има само 10 вместо 30 депутати.Ама така ви е по-хубаво- да се псувате един - друг.Нещастници.

vulgar
29 Nov, 2008 | 14:37

Мутрев,ако не се лъжа,избирателния закон е така нагласен,че една шепа гласуващи са достатъчни за легитимността на изборите. По тази причина не виждам участието или неучастието да са от значение...дето се вика - на умрелите гласа ще вземат и пак ще се изтипосат..."демократично" избрани. Това за 51% просто не важи за тях,по закон.

Rock i narodna muzika
29 Nov, 2008 | 11:36

Ot vsichko izpisano do tuk stava yasno che bolshinstvoto ot pisheshtite tuk ste Chukchi - ne ste chitateli, a ste pisateli. Da byahte procheli i statiyata vse pak, ne zabelyazah neshto v neya dostoino za kritika ot "ne politici". A da ste vsichki tuk narodni predstaviteli v Parlamenta hich ne mi se vyarva shtoto sas sigurnost znam che e sabota sutrin i po tova vreme izbrannicite na naroda spinkat sled tejka rabotna sedmica ..


Чалгар
28 Nov, 2008 | 23:53

НЯКОЙ от коментиращите ,трябва обезателно да прочетът ,,1984' ,,FARM ANIMAL' на Джордж Оруел , ,,ЧЕВЕНГУР' на Андрей Платонов и обезателно ,,МАРКСИСТКО-ЛЕНИНСКА ЕТИКА и ЕСТЕТИКА' за да научат за Предателството ,Убийсрвото и Равннодушието за ,,ЧАЛГА-КУЛТУРАТА'и прочие,прочие ,прочие.........??????? пропуснах ,,История на БКП'--1919г.до ден днешен.

Мутрев
28 Nov, 2008 | 18:28

Надявам се че въпреки печатните ми грешки и...... странно избраното от теб място за отговорр на пуснатите ми под други статии постинги ........ ще разбреш какво ти казвам!

Мутрев
28 Nov, 2008 | 18:24

Иначе..... анонимни критико....не ме изкарва сега и защитник на недолюбваните от мен ....вуликоруси, но.... като си тръгнал да дрънкаш за избивания и концентрационни лагери,... спомни си не само Гулага, ами и станалото с германските и японски етноси в Шатите през втората световна война ипо времето на Макартизма!

Спомни си за американските ....колатерални .... жертви след товва по войни и "думакратически" военни операции!

Сомни си и за ореваните ситории в разни антитерористични затвори.....

Дупедавец си ти глупако !!!!

Мутрев
28 Nov, 2008 | 18:10

Да бре, умньо! Затова и "Бйлгаролюбците" решихя..... и дор ви убедиха че да се наведете на всуки друг е..... нациналноотговорно ?!?

Пак ти правя паралл със законите в Щатите ! Там защо не си отварят агентурните списъци на...... МОСАД, М6 и други "приятелски държави ???

И защо тогава, вместо просто да дадат под съд работилите за СССР агенти..... разтурват ЦЯЛАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ????


Я върви при Стоян Ганев.... Филип Димитров, ФориСветулката..... или при добре платени двойни агенти като Папакочев или Коритаров !!!

И внимавай да не те подгони някое подивяло българско глиганче.... родоотстъпнико !!!

do Mutrev
28 Nov, 2008 | 17:09

Mutrev razlikata e golqma.
Ahgentite v bol6insvoto si slujeha na interesite SSSR,a ne na Bylgaria.
I o6te po-zle slujiha protiv interesite na Balgaria.
Primerite sa mnogo - izbivane,konclageri,nasilsveno pomakedon4vane i turcizirane,neosa6testvenata ideq za balgaro-ugoslaviq,prodavaha balgarskite bezcenni antiki navyn i razni drugi 6turotii.


da,
28 Nov, 2008 | 16:45

i da imaha tezi pari,6tqha da se razpredelqt m/u deputati,ob6tinari,"biznezmeni",partijci i tehnite rodnini.
Te zatova i ne gi dadoha.
Vijte gordosta na Balgaria v minaloto - selskoto stpanstvo na kakav hal e.
Kak sled Osvobojdenieto ikonomikata,proizvodstvoto,selskoto stopanstvo,modernizaciqta bqha na visoko nivo,dori i bez pomo6ti ot ES?A Zlatniq lev konventiruema valuta.
Sredstva e nqmalo,no e imalo politici-rodoljubci.
I sega gi ima tuk-tam,no na straha sa golemi o4ite i si myl4at.

Mутрев
28 Nov, 2008 | 14:27

Господа и дами !

Анализаторката ни говори за милионите дето сме ги били "изгледали" .... в светлината на Радой Ралиновото: "Горят си бедните свещите - на богатите броят парите!"

Иначе.... само Чукчи-читатели все още не разбират че ако тройната ламя я търпят още в Евросъюза като "партньор, то е защото от Българската хазна в Евро-касите си влизат доста пари, а ни спират на нас фондовете ....уж защото не било имало....борба срещу корупцията !!!

Ми то "двойният аршин" в "сътрудничеството ни" е....ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЕЛЕМЕНТ !!!

И никой ли не забелява че само в страни като Булгаристан има....ИЗЛИШЪЦИ В БЮДЖЕТА ???

Никой ли не забелязва дето мазнодупестите ни социални и финансови "управници" се обличат в суперскъпи дрехи.... возат се в суперскъпи коли.... вземат супер-евро-заплати.... а ние сме с по десет пъти по-ниски доходи ?

И трябва да си плащат дори онкоболните луди пари за лечение и доктори ???

А знаете ли дето в Европата дори сърдечно-болните и диабетиците НЕ ПЛАЩАТ НИЩО за доктори, болници и лекарства ??? Въпреки че заплатите и социалните им помощи са десет пъти по-високи ???

Истинага, господа и дами е че в родината ни са се настанили......ОТ КУКУВИЧИ ЯЙЦА....БЪЛГАРСКИ УЖ РЪКОВОДНИ ПТИЧКИ, ЧИЯТО ЗАДАЧКА Е ..... да изхвърлят от гнездата им "местните птичи видове"

Бог да пази РОДИНАТАНИ от кукувици наглии.... и от всички тези ЛЕШОЯДИ И ХИЕНИ !!!

Но пък, както вече ми писна да го казвам.... 51 процентата НЕГЛАСУВАЩИ..... могат дори магаре да изберат начело на държавата !!!

Но си траем .... и само мрънкаме срещу "теристически и бирено-кебапчени....гласоподаватели !!!!

vulgar
28 Nov, 2008 | 09:45

напушва ме смях като се заговори за опозиция в България...абе аланкоолу,сопрете се бе! Само да кихнеш "неправилно"и ти виждат сметката,вие опозиция. Нема такова добиче у нас.В съвр. глобален свят само арабския контингент е опозиционно настроен,но и обявен за терористичен,дай Боже - Русия и...комай дотам /Венецуела.../ То си требе малко актьорски талант за тая роля...щото у нас за роля става въпрос. Бездарно,господа! Тъй и тъй сме роби,но това би трябвало да означава различни господари - едни за управляващите,други за опозицията,а то кукловодът един и същ...в лявата ръка една кукла,в дясната - друга,но коя ще надделее...има ли значение. Кофти пиеска.

ъъъъ
27 Nov, 2008 | 21:07

Не съм много опитен в анализите, но това, което прочетох не е нещо дето не е в реда на нещата, нормално е всеки да иска да се осигури в случай, че се преебе положението, а положението се прееба. Въпроса е, дали ще се даде възможност на тези дето преебаха положението, да си оправят положението. Бах мааму, ние сме като в порно филм, хем ни таковат, хем им се радваме:)))) Абе ееей, дай да им забодеме по един четвъртит та да мирясат бре, пенсии по 1000 лева?!?!? за такива пенсии и свирки трябва да правят на избирателите!!!! айде да го ду..т избранниците!!! Ебаси нещастните комплексари, кълъфи, педали, мангали, кавали...кой каквото си е надробил ще си го сърба и няма да забравя какво повтаряше учителя по математика: ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА, следователно и аз съм прост!!!

vulgar
27 Nov, 2008 | 15:16

Веси,извинявай,че се хващам на думата,но...ти видя ли ги пущините /200те млн./,че викаш "изгледахме"...Ей,внимавайте в словесната картинка! Бъдете точни,че да ви признаем за професионалисти. Отчитам,че може и да си ги изгледала - насън или наяве,но дали всички сме постигнали това...Доколкото познавам българите,на ТЯХ им е все едно - като будни хора ТЕ НЕ ВИДЯХА НИЩО от този полет...Нито вярваха в него!

dim
27 Nov, 2008 | 14:08

и все пак все се сещам за една истина през всички тея години на прехода ...
Преход без кръв е прехвърляне ан топката ... ако беше станал преврат с кръв ... много кръв ... всичко щеше да е съвсем различно сега

vulgar
27 Nov, 2008 | 10:12

Госпожа,едно само не ми е ясно...Ако тези милиони бяха стигнали до "НАС",дали до мен щеше да придрънка някоя стотинка,та да те почерпя едно кафенце... Абе хайде,няма да издребнявам,за по едно кафенце все ще намеря...Я Пламенчо Юруков как намери,завалията. Не е обидно!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.