Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Български гротески
Георги Папакочев - 26 Ноември 2008
Отложиха обявяването на агентите на ДС от БНТ, за да не се нарушава добрия тон на конгреса...
Георги Папакочев
Георги Папакочев

Изтръпнало от страхове заради задълбочаващата се икономическа и социална криза, както и от посланията на управляващите за нов властови мандат, тези дни българското общество стана свидетел на поредните гротескни явления.

В края на седмицата построеният специално за конгресите на бившата комунистическа партия „Национален дворец на културата” в София се беше превърнал в истинско Вавилонско стълпотворение. Хилядите посетители на традиционните за този сезон разпродажби на дрехи и кинкалерия се блъскаха по входовете на овехтялата и неподдържана сграда с костюмираните делегати на поредния партиен форум на управляващата социалистическа партия, преминавайки под гордите надписи на фасадата „Създаваме по-добро бъдеще”  и „Произведено в България”.

Произведеното в България през уикенда „по-добро бъдеще” придоби конкретни очертания с преизбирането на познатите „делегирани” лица във висшето партийно ръководство - двамата изгонени от правителството на Станишев под натиска на ЕС с подозрения за корупция бивши министри, както и новата „звезда” на партията  -  настоящият директор на Международния панаир в Пловдив, чието израстване в партийните редици, започнало от свинекомплекса в село Маноле и преминало през доходния хранителен и туристически бизнес, го „изстрелва” само за броени месеци до зам.-председателския пост на БСП в Града на тепетата. Същият този много забогатял пловдивски европеец нарича себе си „успял бизнесмен” и категорично отрича, че е олигарх.

За разлика от природата, която с първата си зимна виелица създаде известен дискомфорт на делегатите на партийния форум, известните със своята демократичност и либерализъм български медии осигуриха трогателно безкритичен уют и „покритие”
на събитието. Дори повече – според експерти самата Комисия по досиетата е взела безпрецедентното досега решение да не нарушава добрия тон на конгреса и да отложи огласяването на бившите агенти от БНТ за тази седмица – събитие, очаквано с твърде голямо любопитство. А за да няма никакви медийни изненади от типа на „лично отмъщение”, един от гледаните телевизионни канали най-сетне реши да отърве аудиторията си от екранното присъствие на известен доносник на комунистическите тайни служби, а напоследък прочул се и като изнудвач, който от доста години „под прикритие” се подвизава в ефира като телевизионен журналист.

Най-гротескни през тези дни, обаче, изглеждаха актьорите в голямата публична драма – обикновените български граждани. Шашардисани от надвисналите върху тях ценови лавини на парно, електроенергия, храни, ужасени от надигащата се вълна от уволнения, отвратени от корумпирания си и крадлив политически елит и напълно нестабилни върху скованите от непочистения лед улици, те безуспешно се опитваха да се преструват на нормални и усмихнати. Дори на път за болницата с изпочупени от подхлъзванията ръце и крака.

DW


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Един оттресавището
28 Nov, 2008 | 22:30

РАВНОДУШИЕТО СЪЩО Е КАЧЕСТВО, благодарение на НЕГО съшествува и предателството и убийството.

Мутрев
28 Nov, 2008 | 13:51

Той сега господин "Чалгар" щял да ни каже дали не е баш предателство да се ровят мръсни носове в досиетата на бивши сътрудници на държавната сигурност !

И ще ни кажел бил защо в Щатите е най-висше престъпление да се издават имената на сътрудници на секретните им служби......ВЪПРЕКИ ЧЕ АКО ТАКИВА СА ПРОДАЛИ РОДИНАТА СИ...... ГИ СЪДЯТ...или ги сгазва "пиян шофьор"

Ще ни каже също защо днес предателството се счита за "ВИСШЕ НАЦИОНАЛНО КАЧЕСТВО " ???

Чалгев
28 Nov, 2008 | 13:46

Чалгар, добре си стоплил че става въпрос за един и същ човек ! Но факт е също че изобщо не разбираш какво казвам дори и под различни никове.......защото чалга-изтърканото ти сиво вещество не може да стопли че става въпрос за ГАВРА с чалго-мутро-мислещите !!!

Жалко че не можеш да идеш дори и мисловно..... отвъд първосигналното мислене свързващо НИКА с .... някакво определено мислене !!!

Бог да ти налее малко мозък в чалго-ряпата.....УМНИКО!
Пък и по същество в пратените ми постинги можеш да се изречеш, и да ни докажеш че не си ...ЧУКЧА ПИСАТЕЛ .... или с болно его ....ДА БЪДЕШ, ИЛИ ДА ИЗГЛЕЖДАШ - ТУЙ ЛИ ТИ Е ВЪПРОСЪТ ???

vulgar
27 Nov, 2008 | 09:59

...иНИКОГА не забравяйте какво каза др. Андрей Райчев по една чужда мадия в тази страна: "БЪЛГАРИ НЯМА" . Ако не можете да го запомните - ще ви го повтарям всеки ден! Който пък упорства,ще бъде отлъчен от Партията родна - завинаги!

vulgar
27 Nov, 2008 | 09:48

и ви моля, другарю автор,не наричайте конгреса "вавилонско стълпотворение"! Там Господ смеси езиците и хората не се разбираха помеждуси,докато при нас - наопаки...и дрипльото,и Гергов в ЕДИН глас запяха...заплакалъй майка. Не,разбира се - интернационала.Естествено! В аранжимент на др. Джон Ленон

vulgar
27 Nov, 2008 | 09:35

другари,не се правим на изненадани,че едикой си бил ченге / или полу-такова/...нека НЕ СЕ правим,де! Те са служили на "страната"си...тази страна - звучи гордо,нали. А дали е тази или онази,все тази. Чака-рака,4ифутизъм. Вижте как наш пръв другар сега се кандидатира за шеф на НАТО..."българ4ето Соломон Паси от Соломоновите острови...Доживяхме,другари! У нас бездруго има един билюк фолклорни области,значи и политическите следва да се обособят,а НАТО ще следи да не се изпокарат помежду си. От конституцията ще отпадне задължителното изучаване на българския език - поради что се срамим да се наречем помияри...

`Чалгар
26 Nov, 2008 | 23:15

Мутрев & Чалгев от няколко месеца чета коментарите Ви и в мен се затвърди убеждението , че сте един и същи субект, дълбоко обременен от т.н. ,,ЧАЛГА КУЛТУРА'

Mутрев
26 Nov, 2008 | 11:35

Този пък жалък автор-лешояд аето уж познавал и западните медийно-политически истини...... пак се петелчи за "списъци с имената на български тайни агенти"

Много ми дрънчи това поведение, господин-другарю......

Щото не само в Америка има закон за абсолютна забрана да се съобщават имената на служители на ЦРУ и дрегите техни секретни служби !!!

А ако има такива, дето са си превишили правата..... съдят ги, но не разбиват грижещите се за страната им секретни и изобщо ....държавни структури !!!

Понеже агенти като този, понеже си мислят че досиетата им са изтрити...... си мислят че могат да спечелят още малко пари и .....усмивки пред строя ...продавайки малкото което още не е продадено от националната сигурност ???

Вонят такива лешояди като тебе..... продажнико !!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.