Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Една лъжа, две лъжи
10 Септември 2008
В едно и също време две лъжи могат, но на едно и също място две лъжи са невъзможни.

Твърде гот. Лицето Славчо Атанасов, което за разлика от менторите си Каракачанов и Ватев няма агентурен псевдоним, начена да уволнява. Мъничката му балтийка отсече една глава, но на нейното място по стара приказна традиция се появиха три.

 Счита се за сигурно, че още двама зам.кметове от ГЕРБ ще се разделят с главите си. Твърдението на г-на Атанасова, че г-н Кюмюрджиев се изживявал на втори кмет отговаря на истината дотолкова, доколкото самият Славчо се изживява на втори председател на Общинския съвет. Това Кметът прави от първия ден на кметуването си.

Той, правичката да си кажем, не управлява, а кметува. В последните тези дни от устата на Славча излязоха доста твърдения и все неверни. Имаше той наглостта да говори за обединение навръх празника, а пияните му фенове тъй си останаха налягали по тротоара и не можаха да развият барем черните си пандери.

 Можахме да го видим гордо изпъчен на червената трибуна до другарите Гоце, Станишев и Пирински, гарнирани с Джевдетът и Румен Петков. Все бити карти, ама бити, бити, та чак кръв- червени. Да беше Славчо взел поука от омразния му г-н Кюмюрджиев, ама не, побърза и той да се оцапа покрай оцапаните.

Политиката, г-н Кмете, е работа за политици. Ти явно не си такъв. Но то не е страшно. Редно е да знаеш, че както се коалиция разваля, тъй се и събира. И тъй, и тъй нямаш вяра никому, поне го обърни в твоя полза. Страхът е лош съветник. А нощните пък страхове раждат чудовища.

И ето, наченаха отмъщенията. За какво? За туй, че убиха мечтата ти да вземеш твоето и на менторите си. За туй, че измъкнаха общинския кетъринг изпод носа ти. За туй, че нямаш пиари, съветници и протокол, та поне една вярна стъпка да направиш. Що не отиде и ти на алтернативния коктейл, та да ти повярват пловдивчани.

Странна птица си ти, г-н Кмете. Управляваш с опозицията, пък се позиционираш с управляващите. Не си ляв, ама не си и десен. Приказваш за консенсус, пък разделяш. Мислиш си, че не могат те свали. Грешка. Могат, обаче в новата конфигурация просто ще минат без тебе. Ще бъдеш свидетел на случващото се, ще се здрависваш с разни гастрольори, ще лъскаш паркета по светски забави, а най-паче ще да видиш какво е да си опозиция на собственото си управително тяло.

Кажи на пловдивчани защо общината се пръска от чиновници, и де е причината – в теснотията или в тебе. Каквото било – било.
Напътува се, находи се, нарадва се на големството си, купиха ти медиите и медиаторите, възнасяха те до небесата, само дето оди не ти написаха. Един умен човек цял чаршаф изписа против опозицията от площада, само и само да ти се хареса, щото не остана вече друго. Воевода ми било туй. С черни знамена бяла българщина тръгнал да ми проповядва. Като видя, че губи мнозинството, гащите му се разтрепераха. Че едно време някакви румелийски напръстници не сториха ли същото със Спас Гърневски. Сториха го, ама той се не уплаши, не уволни, не намрази, не отмъсти, не тръгна да се прави на репресиран от едната страна и на дисидент от другата.

Макар да не вярвам и аз никому, ако новото мнозинство се случи, надежда за Пловдив и пловдивчани ще има. В едно и също време две лъжи могат, но на едно и също място две лъжи са невъзможни.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
17 Sep, 2008 | 11:01

Бай Зайко,бегай!..както казваше един истински капот...и лъжите не само че не са две,а са от 2000 години... Довери се на инстинкта си,приятел

Мутрев
13 Sep, 2008 | 13:28

По-тарикатско е обаче да се множат различните лъжи, за да могат да се "впрегнат" коментатори и критикари в погрешна посока,

Че да не се сети някой да попита:

Войводите не се ли занимаваха с ...борба срещу поробители и еничерски гавази ?

Щото кой ще се осмели да говори по пиперливи теми в "окупирана територия"???

pump it!
11 Sep, 2008 | 15:01

Бъркаш, Кольо!

И господин Славчо има псевдоним. ЗКПЧ му е псевдонима.

А този псевдоним изглежда много по-внушителен от невзрачното "Иван" на русенския войводстващ.

И друго - как едно ЗКПЧ няма да се нареди на трибуната до милиционерския доносник Гоце?! Ами точно там му е мястото!

Иначе текста ти е супер!

Питащ
10 Sep, 2008 | 22:22

Не е ляв, политически, ама дали не е ляв...

Страхил
10 Sep, 2008 | 21:02

Страхът е лош съветник. А нощните пък страхове раждат чудовища.



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.